Maggie Smith, Harry Potter Filmlerinde Gerçekten Oyunculuk Yaptığını Hissetmemiş

Harry Potter filmlerinde Minevra McGonagall rolüyle karşımıza çıkan Dame Maggie Smith, geçtiğimiz günlerde rol aldığı yapımlara dair bazı açıklamalarda bulundu. Smith’in bazı sözleri, Potter hayranlarını üzecek cinsten.

Hem tiyatro hem de sinemada unutulmaz performanslarla anılan İngiliz aktris Maggie Smith, Evening Standard’a konuştu.

84 yaşındaki oyuncu şu sözleri sarf etti:

“Harry Potter ve Downton Abbey yapımlarında yer almaktan dolayı minettarım. Ama bunlar, benim ’tatmin edici’ olarak adlandırabileceğim türde işler değildi. Bu projelede gerçekten oyunculuk yaptığımı hissetmedim.”

8 filmlik Harry Potter serüveninde Profesör McGonagall olarak karşımıza çıkan Smith, 2019 yapımı Downton Abbey filminde ve 2010 – 2015 yılları arasında süren aynı adlı İngiliz dizisi Downton Abbey’de Violet Crawley karakterini canlandırmıştı. Michael Engler imzalı film ve Julian Fellowes imzalı dizi genel olarak olumlu eleştiriler almıştı.

Smith, Potterverse’ün Torunlarıyla Daha Fazla Bağ Kurmasını Sağladığını Belirtiyor

İngiliz aktöre göre, oyuncunun Potterverse’e dahil olmasının en zevkli yönü, filmlerin beş torunuyla daha fazla bağ kurmasına aracılık etmesi olmuş.

Usta oyuncu ayrıca, Severus Snape karakterini canlandıran Alan Rickman ile birlikte; onlara ayrılan sahnelerin hep tepki çekimleri olmasından sık sık şikayet ettiklerini belirtti.

Rol aldığı tiyatro oyunlarının sayısı, film ve televizyonlarının yanında dağ gibi kalan usta aktris; bu açıklamalarda, kendisini sahnede daha “oyuncu” hissettiğini işaret etmek için yapmış olabilir. Tiyatrodan gelen oyuncuların, sinema ve televizyonda kendilerini diledikleri gibi ifade etmekte güçlük çektikleri bilinen bir gerçek.

Harry Poter filmleri tüm zamanların en başarılı gişe hasılatına sahip seriler arasında. Tüm filmler dünya çapında 7.7 milyar dolardan fazla kazandırdı.

1999 yapımı David Copperfield filminde genç Daniel Radcliffe’a Betsey Trotwood rolüyle eşlik eden Smith’in, yolunun Potter ile Felsefe Taşı’ndan iki sene önce kesişmesi de gerçekten güzel bir anekdot.

Tam adı Dame Margaret Natalie Smith olan 1934 doğumlu oyuncu Oscar Akademi Ödülleri Golden Globe, BAFTA, İngiliz Akademisi Televizyon Ödülleri, Primetime Emmy, Satellite gibi pek çok saygın ödüle defalarca layık görüldü ya da bu ödüllerde adaylık kazandı.

Maggie Smith

Smith, bu sıralarda A German Life adlı bir tiyatro oyununda oynuyor.

Maggie Smith’in açıklamaları size ne düşündürdü? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

* * *

* McGonagall ve Müzikaller: Maggie Smith’ten Kariyeri Üzerine

* 5 Efsanevi McGonagall Sahnesi

Kaynak: Insider

Forumdan Cevaplar!