Masa Dergi’nin Harry Potter Özel Sayısı Çıktı

masa dergi harry potter özel sayısı

Masa Dergi Harry Potter özel sayısı çıktı. İçinde Büyücülük Dünyası ile ilgili birçok yazının olduğu derginin editörlüğünü ise kurucumuz Hakan Tunç üstlendi.

Büyücülük Dünyası, şu sıralar Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin 20. yıl dönümü kutlamaları ile gündemde. Özellikle 1 Ocak 2022’de HBO Max üzerinden yayınlanan Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts belgeseli ile sevilen oyuncular yıllar sonra yeniden bir araya geldi ve Potterhead’ler için duygusal anlar oluşturdu. Aylık kültür sanat ve edebiyat dergisi Masa Dergi de, 20. yıl dönümü nedeniyle özel bir sayı hazırlamak istedi. Kapağından son sayfasına kadar sadece Harry Potter içerikleri ile oluşan bu özel sayıyı ise kurucumuz ve genel yayın yönetmenimiz Hakan Tunç hazırladı.

Hakan Tunç, önsöz yazısında dergiyi şu şekilde ifade ediyor:

“Masa dergi olarak bu özel sayıda sizleri Harry Potter dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyoruz. İçeride, yolu Büyücülük Dünyası ile kesişmiş yazarlar göreceksiniz. Harry’nin serüveni ile kendi geleceğine yön veren birçok isimle karşılaşacaksınız. Bazılarının adını ilk defa duyacaksınız, yine de tanıdık gelecek. Farklı hayatlar yaşasanız da, hiç konuşmamış olsanız da, Harry Potter’ı okurken veya izlerken sığındınız o limanda yan yana geldiğinizi hatırlayacaksınız.

Kısa bir süreliğine de olsa bu özel sayı ile sizleri gerçekliğin bunaltıcı düşlerinden uzağa, o tanıdık limana davet ediyoruz.”

Masa Dergi Harry Potter Özel Sayısı Tanıdık Birçok İsmi İçeriyor

harry potter diagon yolu

Dergide site yazarlarımız da dahil olmak üzere birçok önemli isim yer alıyor.

Site yazarlarımızdan Dilek Yılmaz, 2000’ler döneminde internette Büyücülük Dünyası’nın nabzını tutarken Cansu Kayalar ise koleksiyonerlik ile ilgili güzel bir yazı kaleme aldı. Yine site yazarlarımızdan Muhammet Erdem, dostluklarla ilgili çok güzel bir yazı ile bu dünyanın kazanımlarını bizlerle aktarırken, Harry Potter ve Kızıl Pelerin’in yazarı Ömer Şahin, hayran kurgularıyla ilgili detaylı ve bilgilendirici bir yazı hazırladı. Sitemizin öncüllerinden olan Hortkuluk Avcısı forumlarında tanışan ve sonrasında Harry Potter temalı bir düğün yaparak evlenen Onur ve Damla Kahveci çifti de yolculuklarını bu özel sayı için yazdı.

Hpff.net’in kurucusu Eren Abaka, çevirmenlik, editörlük ve yazarlığa giden sürecini oldukça güzel bir yazıyla anlatırken, yine eski dostlarımızdan Esra Koşu da on dokuz yıl sonrasını anlatan, geçmişle bugünü kıyaslayan güzel bir yazıyla karşımıza çıktı. Sitemizde inceleme yazılarıyla görmeye alışık olduğumuz Atakan Uçar, Fantastik Canavarlar serisinin neyi yanlış yaptığıyla ilgili açıklayıcı bir yazı ile karşımıza çıkarken, editörümüz Hakan Tunç da aynı zamanda Lanetli Çocuk’un neden okunacak bir içerik değil de izlenecek bir yapım olduğuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Şeytan Tuzağı adlı yazısıyla yaşadığı yolculuğu kaleme alan ve yazdığı kitaplarla da adından söz ettiren Zeynep Erdun ile bu dünyanın daimi olduğunu bir kez daha hatırlatan bir başka yazar Sena Nur Işık da metinleriyle dergiye renk kattılar.

YouTube’da Harry Potter kanallarını takip edenlerin tanıdığı iki iyi isim de yazılarıyla bu özel sayıya destek verdiler. Begüm İncedemir, Harry Potter tema parklarıyla ilgili oldukça detaylı ve kaynak olacak bir içerikle karşımıza çıkaken, Lizzie McShane de Hogwarts binalarına ait oldukça neyin ne olduğunu anlatan bir içerik hazırladı.

Derginin tanıdık yazarları arasında yer alan Yasa Baykoz’un film analizi, Egemen Özdemir’in olmazsa olmaz film müzikleriyle ilgili metni, genel yayın yönetmeni Gamze İyem’in oldukça ayrıntılı bir J.K. Rowling sunumu da keyifle okunası içeriklerinden sadece birkaçı. Coşku Türkay’ın güçlü kadın figürleri için kaleme aldığı yazıda da o sevdiğimiz karakterleri tekrar görmenin verdiği mutluluktan bahsetmemek olmaz elbette. Kendisi de bir edebiyatçı olan Berna Ece Gündüz ise, seriye edebi bir bakış açısıyla yaklaştı. Son olarak, dönemin ruhuna uygun olarak Kayıp Rıhtım’daki yazılarıyla tanıdığımız Oğuzhan Açıkalın da Return to Hogwarts belgeselini inceledi.

Ayrıca harika bir Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu röportajını da sizlerin beklediğini söylememiz gerekiyor.

Son olarak kitapların editörlüğünü ve diğer Rowling eserlerinin çevirmenliğini yapmış Hazel Bilgen’in de çok güzel bir içerikle dergideki yerini aldığını hatırlatmış olalım!

Masa Dergi Harry Potter Özel Sayısı Poster, Takvim ve Sticker Hediyeli

harry potter masa dergi

Aynı zamanda derginin ilk özel sayısı olma özelliğini de taşıyan bu sayının kapağı, Azkaban Tutsağı’nın meşhur posterinden ilham alınarak tasarlandı. İç sayfa tasarımları, yazarların Hogwarts binalarına göre şekillendi. Ayrıca yazılar arasına küçük bazı detay görseller de eklenerek Büyücülük Dünyası’nı temsil eden birçok unsur dergideki yerini aldı. Derginin arka kapağı ise, Altın Üçlü’müzün Felsefe Taşı’ndan görünümlerini içeriyor.

Dergiyle birlikte 6’lı sticker, poster ve 2022 takvimi hediye olarak geliyor. Takvim tasarımındaki karakterler de elbette gelişigüzel seçilmedi ve her ay hangi karakter doğduysa ona göre bir ayarlama yapıldı. Bunların yanı sıra derginin orta sayfası, detaylı bir Zaman Çizelgesi içeriyor. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun kuruluşundan başlayarak Lanetli Çocuk olaylarına varana kadar neler yaşandığı orta sayfa poster tasarımında yer alıyor.

Harry Potter özel sayısını dergi satan mağazalardan satın alabilir veya internet üzerinden sipariş edebilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz!

Derginin Harry Potter özel sayısını aldınız mı? Aldıysanız nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir