Muhteşem Endonezya Kitap Kapaklarının Yaratıcısıyla Tanışın!

Nicholas Filbert Chandrawienata başarıya doğru koşan Endonezyalı bir sanatçı. Kısa süre önce Harry Potter serisi için ülkelerine özgü ilk kapak resimlerini tasarladı. Söz konusu kapaklar üstü kapalı bir unsur taşımıyorlar. Bu kapaklar romanlara özgü simgesel atıflarıyla ülkesinde olumlu tepkiler aldı. MuggleNet’in sanatçıyla geçmiş deneyimleri ve bu işe ilk başladığı zamanları kapsayan röportajının ilk bölümüne hep birlikte göz atalım!

https://www.instagram.com/p/BCB4zi7L0Mv/

Büyürken, çizim ve tasarıma dair en içinize işleyen deneyiminiz neydi? Bu konuları keşfetmeye doğru beni itti dediğiniz bir anınız var mıydı?

Nicholas: Böyle belirli bir ana dikkat çekmek çok zor çünkü neredeyse tüm yaşamım boyunca bunu yaptım. Küçüklükten beri çizim yapıyorum. Hep en sevdiğim şeyi yapmamı destekleyen bir ailem olduğu için çok şanslıyım. Çocukken beni bu konuya sürekli ilgili tutan ve bugüne kadar sanat yapmaya iten tonlarca çizim yarışmasına katılmışımdır.

https://www.instagram.com/p/BPy8jRoF70F/

Tam olarak hangi noktada bunu kariyer olarak yürütebileceğinizi düşünmeye başladınız?

Nicholas: Üniversitede animasyon sanatı bölümünü okudum. Öğrenme tekniklerinin yanında genel olarak sektör hakkında da bilgilendim. Sanat sektörünün aslında ne kadar çeşitli olduğunu anladım. Çizim benim en güçlü yeteneğim olduğu ve kendime inandığım için, daha o zamanlar, çizim alanında ilerleyeceğimi biliyordum.

Peki ya Harry Potter’a doğru olan yolculuğunuz? Tüm bunlar nasıl başladı?

Nicholas: Tüm dünyadaki pek çok Hary Potter hayranıyla aynı şekilde denebilir. İlk kitap çıktığında okudum ve onun her bir parçasını sevdim. Böylece tüm kitapları okuyup tüm filmleri sayısız kez izledim. Şu anda da Endonezya’da Harry Potter kitaplarının hakkına sahip olan bir yayıneviyle çalışıyorum. Editörüm Endonezya kapak tasarımları için öneri sunmam gerektiği fikrini aşıladı, tabii ki de bu fikre atladım!

Bu oldukça ilginç. Son ürünü oluşturmak ne kadar zaman aldı ve tasarımınızın başarıya ulaştığını ne zaman öğrendiniz?

Nicholas: Bir kitap için bu ortalama bir hafta veya biraz daha fazla sürüyor, bu sürece ilk fikrin oluşması, kabataslak çizimler, son çizgi sanatı ve renklendirme de dahil. “Başarı” kavramı kişiden kişiye değişir. Kendi koşullarıma bakınca, bu da benim için kendi yolumda sevdiğim şeyi yapmak anlamına geliyor, başarılı olduğumu düşünüyorum. Bu düşünce bende bu yılın başlarında oluştu.

Daha önce yetişkinler için boyama kitaplarının çizimlerini yaptınız. Onun Harry Potter kapaklarını tasarlamaktan farkı neydi?

Nicholas: Çok farklı bir tecrübe, ayrıca farklı bir baskı oluşturuyor insanda kesinlikle. Boyama kitaplarında zorlayan nokta resimleri insanların boyaması için yeterince ilginç hale getirmek. Harry Potter kapaklarına gelince, onlar yalnızca güzel resimler yapmanın ötesindeydi. En favori serilerimden biri olarak bir önem taşıyordu ve ülkemi temsil ettiğim için bunu hayranlarıyla ilişkilendirdim. Yeri gelmişken söyleyeyim; ikisi üzerinde de çalışmaktan zevk aldım.

https://www.instagram.com/p/BQfeCcYjwwm/

Siz sanatçını çizimlerini nasıl buldunuz? Nicholas’ın gelecek kapaklarla ilgili ne fikirleri olduğun merak ediyor musunuz? Röportajın ikinci bölümü çok yakında sizlerle olacak. Nicholas’ın çalışmalarına dair daha fazlası için buraya göz atabilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir