27 Ağustos’ta Başlayacak J.K. Rowling’in Yeni Dizisinden Son Detaylar

J.K. Rowling ve BBC One ile HBO ortak yapımı mini dizi Strike’ın oyuncuları, 27 Ağustos Pazar günü yayınlanmaya başlayacak The Cuckoo’s Calling adlı ilk bölümün, televizyona nasıl aktarıldığını bir dizi yeni röportajla detaylı olarak anlattı!

İlk kısmının adı  The Cuckoos Calling olan, baş rolü Tom Burke ve Holliday Grainger‘ın paylaştığı bu mini dizide yönetmen koltuğuna Michael Keillor oturuyor ve tüm bunlar elbette J.K.Rowling‘in gözetimi altında gerçekleşiyor.

J.K. Rowling, hikayenin yazarı olduğu anlaşılınca aniden ortaya çıkan televizyon hakları ve kitaplar ile diziye ne olacağı hakkında konuştu:

“Gerçekten en başa dönmek istedim. Sadece ‘yazmak’ ile ilgili olmasını istedim. Takma ad kullandığım anlaşılmadan belki de üç kitap yazabildiğimi hayal ettim. Realisttim. Düşündüm ki, eğer detektiflik kitapları başarılı olursa büyük olasılıkla açığa çıkardım çünkü asla röportaj vermek istemeyen, televizyona çıkmayan ve kimseyle konuşmak istemeyen bu ‘adam’ ile ilgili sorular sorulurdu. Aslında işler çok hızlı şekilde zorlaştı, çünkü şanslıydım ve kitap seçilmişti. BBC’den bir telefon aldık. Ben olduğumu öğrenmeden, hikayeyi almak istemişlerdi. En büyük problem, adı geçen ‘Robert’ idi! Ki bu çok hoş bir problem oldu çünkü bu durum devam ettirilebilmek için fazla zor bir hale gelmişti.

Kolluk kuvvetlerine bağlı olmayan bir kahraman yaratmak oldukça zorlayıcıydı. Çok geçerli sebeplerden dolayı kolluk kuvvetleri içerisinde idare edilen kahramanlar yarattık çünkü bu şekilde bütün delillere ulaşma şansınız olacaktı ve bu güvenilir bir şey. Gerçek hayat da böyle.

Her ne kadar böyle söylesem de, özel dedektifler hala var ve birçoğu bu kuvvetlerin içinden gelmekte. İlginç bir dünya bu. Bireye çok daha fazla odaklanmanız gerekiyor. Bu adamla bu kadın arasındaki ilişkiye dair planlarım olduğu için o ilişkinin bu dünyada geçmesi gerekiyordu. Eğer ikisini de (Cormoran ve Robin) polis kuvvetlerine yerleştirseydim o zaman aralarındaki ilişkinin dinamiği tamamen farklı olurdu. Küçük ölçekli insan işleyişini ve kişisel ilişkileri daha fazla keşfetmek istedim.”

Cormoran Strike‘ı canlandıracak olan Tom Burke, senaryonun okunduğu dönemde tüm oyuncularla tanışan J.K.Rowling’den onay almış. Burke, Rowling’in dördüncü kitap olan Lethal White’da Strike’ın başına neler geldiğiyle ilgili bir şeyler çıtlattığını itiraf etti. Tıpkı Alan Rickman’a da Snape’in akıbetiyle ilgili bilgi vermesi gibi – yoksa?

“Role alınmam gerçekten de büyük bir olay. Kafamda böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu düşüncesi vardı. Rowling’in onay mührü olmadan işi alamayacağımı biliyordum ama aynı zamanda yapımcı şirketin de benim rolü almamı istediği biliyorum, o nedenle bu konu hakkında endişelenmemem gerektiğini düşündüm.

Rowling, Dolokhov’la ilgili yorumumu beğenmişti ve oyuncu olarak seçilmemden memnun kalmış görünüyordu. İlk bölümü izlemiş ve şimdiyse çok mutlu olduğunu söylüyor.

Rowling’in senaryo üzerindeki etkisinin farkındaydım. Bazıları ‘Strike bunu yapmaz, Robin şunu yapmaz,’ kadar barizdi. O yüzden nasıl kitabın her sayfasında varsa senaryonun da her sayfasında olduğunu hissettim.”

Rowling, Burke’le tanışma konusunda başlarda endişeli olduğundan bahsetti:

“Tom’la tanıştığımda ona ‘Umarım bu karakteri oynarken eğlenirsin çünkü en az on kitap daha yazmayı planlıyorum, o nedenle önümüzdeki birkaç yıl buraya tıkılı kalabilirsin,’ demiştim. Kameranın önünde ve arkasında doğru kişiyle çalışıyor olmak benim için çok önemli çünkü bu iş çok uzun zaman daha devam edebilir. Umarım eder de, çünkü kitap yazmayı kesinlikle çok seviyorum.”

Robin Ellacott‘u oynayacak Holliday Grainger ise J.K.Rowling’le nasıl tanıştığını ve yapım süresince senaryo üzerindeki etkilerini anlattı:

“Senaryo okumasının yapıldığı sırada tuvalette tanıştık aslında. İkimiz de kesinlikle ‘Tanrım! Her yerde insanlar ve köpekleri var, tuvalete kaçalım,’ diye düşünmüştük. Yan yana olan tuvaletlerden aynı zamanda çıkmıştık. O yanıma geldi ve ‘Merhaba, ben Jo. Burada Warner Bros.’da okuma yapan insanlardan daha çok insan var,’ demişti, ben de ‘Kesinlikle! Ben de öyle düşünmüştüm,’ demiştim.

Tüm sahneler ve senaryoyu onaylamıştı. Robin’in belirli durumlara nasıl tepki vereceği ile ilgili notlar almıştım, epey spesifik tepkilerdi bunlar. Robin genellikle kendisini değil başkalarını düşünen biri.”

The Cuckoo’s Calling bölümler halinde art arda üç gün yayınlanacak – 27 Ağustos’ta prömiyer, 28 Ağustos’ta ikinci, 29 Ağustos’taysa final bölümü gösterilecek. İki kısımdan oluşan devam bölümü The Silkworm ise BBC One’da 3 Eylül Pazar günü yayınlanacak ve ertesi gün finali yapılacak. Career of Evil ise 2018 yılı içerisinde yayınlanacak.

Yayınlanma tarihi yaklaştıkça kraliçemizin elinden çıkan bir şeyler izleyecek olmamızın heyecanı daha da artırıyor, siz de heyecanlı mısınız? Diziyi izlemeyi düşünüyor musunuz? “Bu dizi ne neymiş ki yaa?” diyenlerin varsa diziye dair detaylı bilgilere de şuradan bir yerlerden ulaşabilirsiniz.

Rowling’in kaleme aldığı bu polisiye serisinin ilk kitabının detaylı incelemesini ise buradan okuyabilirsiniz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir