Harry Potter ve Lanetli Çocuk Resmi Olarak 2016’da Amazon’un En Çok Satan Kitabı Oldu!

Entertainment Weekly‘nin haberine göre Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununun senaryo kitabı bu sene Amazon‘da en çok satan kitap olarak tahta oturdu. Hayranlar tarafından genel olarak eleştirilen kitabın kazandığı tek başarı ise bununla sınırlı değil.

Lanetli Çocuk senaryo kitabını çoğunlukla pek beğenmemiş ve beklediğimizi alamamış olsak da Türkçedeki güzel bir atasözü yeni gelişmeleri açıklamaya yetecektir: Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Tiyatro oyunun ilk kez resmi olarak sahnelendiği 30 Ağustos’tan bir gün sonra kitapçılardaki yerini alan Lanetli Çocuk, Amazon’da 2016 yılının en çok satılan kitabı oldu. Hem de raflarda olmadığı sekiz aylık süreci dört aydan kısa bir sürede telefi ederek!

Üstelik Lanetli Çocuk‘un imza attığı başka başarılar da mevcut. 2016’nın En Çok Satan Çocuk ve Gençlik Kitabı, 2016’nın En Çok İstenen Kitabı ve 2016’nın En Gelecek Vaat Eden Kitabı olarak da öne çıkan Lanetli Çocuk gerçekten ne kadar liste varsa tepesine oturmuş gibi görünüyor.

Amazon’un Kıdemli Kitap Editörü Chris Shluep yaptığı bir açıklamada Lanetli Çocuk‘un bu önlenemez yükselişi hakkında şunları söylemiş:

“Potter’ın etkisi hala güçlü ve okurların çoğu Hogwarts’a yeterince doyamadıkları konusunda hemfikir. Harry Potter ve Lanetli Çocuk yılın en heyecanla beklenen kitaplarından biriydi. Çıkış tarihinden aylar önce bile ön sipariş rekorları kırdı.”

Bu hafta tıpkı tüm yıl gibi Lanetli Çocuk için epeyce başarılı geçmeye devam ediyor. Çünkü bu haber gelmeden birkaç gün önce kitabın aynı zamanda Goodreads Choice Award 2016‘da en iyi Fantastik Kitap kategorisinde de birinci seçildiğini öğrendik.

Başarıdan başarıya koşan Lanetli Çocuk‘un bunları hak edip etmediğinin muhakemesi ise okuyucudan okuyucuya değişir mutlaka. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Bu başarılar son derece profesyonel biçimde planlanmış bir pazarlama stratejisinin ürünü mü yoksa Lanetli Çocuk gerçekten bunlara değer miydi? Görüşlerinizden bizi de haberdar edin!

Ekibimizin kitap hakkında neler düşündüğünü ise buradan öğrenebilirsiniz!

⁠⁠⁠Evapsie!
1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir