Dumbledore’un Sırları’ndan İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “En İyi Fantastik Canavarlar Filmi”

fantastik canavarlar 3 ilk yorumlar

Fantastik Canavarlar 3 filmi için ilk yorumlar gelmeye başladı. Galası gerçekleşen Dumbeldore’un Sırları’nı izleyen eleştirmenler, yeni macerayı belirgin bir gelişme olarak övüyor.

Seri, Harry Potter’ın Büyücülük Dünyası’nda daha önceki dönemlerde geçiyor ve yazar Newt Scamander’ın kitabını takip ederek onun çeşitli sihirli yaratık ile olan maceralarını konu alıyor. İlk film, 2016’daki Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? Harry Potter hayranları tarafından şüphe ile izlenmişti ancak gelen tepkiler genel olarak iyiydi ve Rotten Tomatoes’da %74’lük bir puan kazanarak bütçesini dünya çapında dört katına çıkartmıştı. Bunun arkasında büyük ölçüde Eddie Redmayne’in Scamander’ı, Katherine Waterston’ın Tina’sı, Alison Sudol’un Queenie’si ve özellikle Dan Fogler’ın Kowalski’si gibi ilginç yeni karakterler vardı.

Ancak, 2018’deki devam filmi Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları, gişede bütçesini üçe katılamış olmasına rağmen izleyiciyi tüm deneyimden soğutmayı başardı. Birkaç yan karakterin soyunu içeren dolambaçlı bir hikâye sunarak ana karakterlerden çok fazla ekran zamanı çalan senaryo ve başrol oyuncularından Johnny Depp’in aile içi şiddet tartışmalarının ortasında olması nedeniyle film hem eleştirmenler (%36) hem de izleyiciler (%54) tarafından kötü kabul edilmişti. 15 Nisan 2022’de vizyona girecek lan Dumbledore’un Sırları duyurulduğunda, serinin ilk çıkışından bu yana ilgi önemli ölçüde azalmıştı. Bununla birlikte, Harry Potter yazarı ve Fantastik Canavarlar senaristi J.K. Rowling’in trans insanlara yönelik nefret dolu Twitter yorumları, birçok hayranının onun dahil olacağı yeni projelerle ilişkilerini gözden geçirmesine de neden olmuştu.

Dün, çeşitli eleştirmenlere Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları’nın erken gösterimine yönelik spoiler içermeyen tepkilerini paylaşma fırsatı verildi. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları için eleştirmenlerin öncelikli tepkileri, filmin seriyi yıkımdan kurtardığı için övgü içeriyor. Grindelwald’ın Suçları’na göre bir gelişme olduğu yönünde bir fikir birliği var gibi görünse de bu düşünceler değişiklik gösteriyor. Ayrıca, filmin çok daha fazla Harry Potter mitolojisi içerdiğine, bazen bir Fantastik Canavarlar filminden çok bir Harry Potter filmi gibi göründüğüne dikkat çekiyorlar.

İşte Fantastik Canavarlar 3 Filmine İlk Tepkiler

fantastik canavarlar 3 ilk tepkiler

Ian Sandwell

#FantasticBeastsTheSecretsOfDumbledore, büyüyü kısa bir süreliğine yeniden ele geçirse bile, devam filmleri açısından bir iyileşme. Mads Mikkelsen büyük bir geliştirme sağlasa da asıl çıkış yapan isim Jessica Williams’ın Lally’si. Sadece aşırı doldurulmuş ve bir Beasts filmi mi yoksa bir Harry Potter filmi mi olduğundan emin değilim.

Xandra Harbet

#SecretsOfDumbledore, Potter filmlerine saygı duruşunun büyülü bir koleksiyonu ve yeni bir harika yaratıklar ve mitler listesiyle övünmekte.

@FantasticBeasts 3, bu aşk mektubunda uyumsuzlara cevaplar, çığır açan anlar ve destansı savaşlar sunarak hayranların FC2 ile ilgili en büyük endişelerini gideriyor.

Dave Lee

#SecretsOfDumbledore, heyecan verici ve keyifli bir Büyücülük Dünyası macerası olmuş. Neyse ki, önceki liglerin üzerinde kalan, muhtemelen şimdiye kadarki en iyi Fantastik Canavarlar filmi. Harika karakter çalışması, eğlenceli macera ve harika düellolar. Hayranlar bundan gerçekten zevk alacak!

Jude Law, bu ikonik karaktere inanılmaz bir derinlik katıyor, Mads Mikkelsen, meşru, korkunç bir Grindelwald (şimdiye kadarki en iyi yorumlama) sunuyor ve Jessica Williams, içinde bulunduğu her sahneyi çalıyor (giriş sahnesi İNANILMAZ).

Griffin Schiller

Steve Kloves, #FantasticBeasts3 ile batan bir gemiyi mucizevi bir şekilde kurtarıyor, ancak serideki daha büyük sorunları tam olarak çözemiyor. Yine de 3, serinin açık ara en iyisi. Seri yeniden EĞLENCE hissettiriyor. Dumbledore’un katmanları soyuluyor ve ilginç şekillerde keşfediliyor. İyi vakit geçirdim!

Perri Nemiroff

Fantastik Canavarlar 3 benim için #FantasticBeasts serisi için büyük bir geri dönüş! Grup dinamiğinin tadını çıkarmaya ve ana görevi önemsemeye geri dönülmüş. Orada, burada biraz zayıf anlar var ama sonuncudan çok daha çekici bir sürüş sunuyor. Dan Fogler favori olmaya devam ediyor… ve Burnuk.

Jacob Kowalski Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

İlginç bir şekilde, eleştirmenlerin övgüleri belli karakterlerde odaklanırken, ana karakterler bu konuların dışında kalıyor. Bu, ya olay örgüsünün onları Grindelwald’ın bıraktığı tehlikeli konumlardan tam olarak kurtaramadığını ya da bu senaryonun onlara daha az odaklandığını ima ediyor. Bahsedilenler arasında geri dönen karakterler sadece Burnuk olarak bilinen sevimli yaratık, hayranların her daim favorisi Kowalski, Jude Law’un Albus Dumbledore’u, Grindelwald (şimdi Mikkelsen tarafından canlandırılıyor) ve Amerika’nın Hogwarts’ı olan Ilvermorny profesörü Lally Hicks olarak Jessica Williams.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, hem etrafında dönen tartışmalardan hem de önceki filmin yetersizliğinden dolayı işi oldukça zor bir yapım. Serinin dünya çapında yaklaşık 400 milyon dolara, varsayımsal bütçeyi sadece iki katına çıkaracak düşüş eğilimine devam edip etmediğini görmek ilginç olacak. Başlangıçta bu seride çok daha fazla film çekme planları vardı, ancak bu film oldukça büyük bir başarı yaratmadığı sürece, gerçekleşmesi giderek daha az olası görünüyor.

Sizler Fantastik Canavarlar 3 filmden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Screen Rant

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir