J.K. Rowling’den Yazar Adaylarına İlham Verici Tavsiyeler

Twitter’da kişisel ve siyasi görüşlerini ifade etmekten hiç çekinmeyen ve bazen de Harry Potter’la ilgili yeni bilgiler sunarak bizi mükafatlandıran J.K. Rowling, bir yazardan gelen Tweet’e yanıt olarak Twitter’ını, sanatçı adaylarını yaratıcı bir uğraşı üzerinde çalışmaya teşvik eden Tweetlerle doldurdu.

Rowling, ilk Harry Potter kitabını yazarken keşke bu tavsiyeyi birisi ona verebilseydi diye Tweet attı. Pek çok yeni yazar gibi, Harry Potter ve Felsefe Taşı için yayınevi bulmadan önce ondan fazla ret mektubu almıştı. Rowling, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı ilk Cormoran Strike gizem romanında da ret mektupları almıştı.

Tweet: İlk ret mektubumu mutfağımın duvarına yapıştırdım, çünkü bu favori yazarlarımla aramda ortak bir özellik oluşturuyordu!

Yazarları “kendini, bir şeyi ‘yapmayı düşünen’, onu ‘yapabilirim’ diyen ve ‘deneyen’ kişiden o işi YAPAN kişiye dönüştürmüş” olmaktan gelen başarı duygusu için çalışmaya teşvik etti.

Hepimiz Rowling’in bunun peşini bırakmama ve Harry Potter’a (yılı işin içine katmadan) okuyucu kitlesi bulma azminin memnuniyeti içerisinde yaşıyoruz.

Cesaret verici sözleri dışa vurmasında ilham kaynağı olan Tweet’ten etkilenmiş olacak ki onun altına yanıt olarak “Bugünün nutku burada biter” le kapanışı yaptığı bir dizi Tweet attı.

Tweet: 90’ların başında birinin bana bunu söylemesine pek çok kez ihtiyacım olmuştu. Pek çok nedenden ötürü muhteşem bir tavsiyedir.

Tweet: Okuyucu/dinleyici kitlesi bulamayan bir eser bile olsa başka şekilde öğrenemeyeceğin şeyleri öğretecektir sana.

Tweet: (Ayrıca okuyucu/dinleyici kitlesi bulamaması onun kötü bir eser olduğu anlamına gelmez.)

Tweet: Yaratıcı bir eseri bitirmede işin içine giren disiplin içtenlikle gururunu yaşayabileceğin bir şeydir.

Tweet: Kendini, bir şeyi ‘yapmayı düşünen’, onu ‘yapabilirim’ diyen ve ‘deneyen’ kişiden o işi YAPAN kişiye dönüştürmüş olacaksın. Ve o işi bir kere yaptın mı…

Tweet: … bir kere daha yapabileceğini öğreneceksin. Bu sana olağanüstü bir biçimde güçlendirici bilgi hazinesi sağlayacak. O yüzden ret korkusundan dolayı asla vazgeçeyim deme.

Tweet: Belki de üçüncü, dördüncü, beşinci şarkın/romanın/tablon “bunu başaran”, alkışı toplayan eser olacak…

Tweet: … ama diğerlerini bitirmeden oraya asla varamazsın (ki onlar da artık okuyucu/dinleyici kitlenin ilgisini daha da çekecek konuma gelecekler.)

Tweet: Bugünün nutku burada biter ve @beauty_jackson’a özgün bilgece sözleri için teşekkürler.

J.K. Rowling‘in ilham veren sözleri hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!