Eddie Redmayne, Fantastik Canavarlar 3 Hakkında Konuştu

newt scamander eddie redmayne fc3

Newt Scamander’ı canlandıran oyuncu Eddie Redmayne, yakın zamanda Fantastik Canavarlar 3 filmi hakkında ufak bir güncelleme paylaştı. Cinemablend’in haberine konu olan bu güncelleme ve diğer detayları sizler için çevirdik.

Açıkcası, bu ‘heyecanlı’ detayın oyuncudan gelmesi ile hepimiz heyecanlandık. Neticede Warner Bros., bu filmin çekimlerine ilk etapta 2019 yazından sonra başlamayı planlamış olsa da sonradan kararı değiştirerek J.K. Rowling ile senaryo üzerinde tekrar çalışıp 2020’nin başlarında çekimlere hazırlanacaklarını açıklamıştı.

Toronto Uluslararası Film Festivali’nde The Aeronauts’un tanıtımı için yer alan Eddie Redmayne, Fantastik Canavarlar 3 filmi hakkında konuştu.

Fantastik Canavarlar 3 Senaryosu Hâlâ Tamamlanmadı

“Filmin çekimlerine gelecek yıl başlamamız bekleniyor. Hâlâ senaryo üzerinde çalışılıyor. Bu hiçbir şey demek değil -size gerçekten hiçbir bilgi veremiyorum! Bir şekilde filmden bahsedip bir şey söylememeye çalışıyorum, çünkü azar işitmekten korkuyorum. Ancak hayır, bu gerçekten de oluyor ve çok heyecanlı.”

Bu aslında bizler için “hiçbir şey” anlamına gelmiyor. Öncelikle, açıkça etkilenmiş görünen bir oyuncu hele ki bu serinin yıldız başrol oyuncusuysa, ben “gerçekten heyecanlı” kısmına takılırım. Onun işi elbette filmi övmek. Ancak, Eddie Redmayne’in ET’ye hâlâ senaryo üzerinde çalışıldığını söylemesi bizce küçük-ancak iç açıcı bir sürpriz.

Harry Potter yazarı J.K. Rowling, Fantastik Canavarlar serisini beş film olarak planladığını ve hepsini kendisinin yazacağını söylemişti. Ancak, Grindelwald’ın Suçları filmi hayranlarından pek çok noktada eleştiri aldı.

jk rowling fantastik canavarlar3

Artık eski Warter Bros. çalışanı olan Kevin Tsujihara, Şubat 2019’da, ikinci filmin tam bir hayal kırıklığı olduğunu itiraf etmiş ve J.K. Rowling’in üçüncü filmi daha iyi hale getirmek için senaryo üzerinde çalıştığını söylemişti.

Üçüncü Film, İlk İkisinden Daha İyi Olacak

“İkinci film, ilk film kadar başarılı değildi, ancak üçüncü filmi umarız ki ilk filmden bile daha iyi yapacak şeyin ne olduğunu biliyorduk. Bu nedenle J.K. Rowling, üçüncü senaryo üzerinde sıkı bir çalışma yapıyor ve bu sayede telafi edeceğiz. Onda nereye gitmek istediğini bilen muhteşem bir vizyon var ve bu son derece heyecan verici. Bu kadar büyük bir seriye sahip olmanın en zor yanı da çok büyük bir hayran çekirdeğine sahip olmak. Bu hayran grubu, olayın ilmine hakim ve her karakterin derinlerine gitmek istiyorlar. Yapmak istediğiniz şey insanları yıldırmak değil. Aksine, bu işin ilmine adımını atmamış yeni insanların da keyif alabileceği özerk bir film yaratmak.”

Fantastik Canavarlar 3, normalde Temmuz 2019’dan sonra çekilmeye başlanacaktı, ancak sonradan, sonbaharın sonunda hazırlık aşamalarına başlanıp senaryo üzerinde biraz daha çalışılması için birkaç ay ötelendi.

alison sudol dan fogler ilvermorny

Şubat ayında, oyuncu Dan Fogler (Jacob Kowalski), bu ötelemenin üçüncü filmin boyutu nedeniyle olduğunu söylemişti:

Fantastik Canavarlar 3 Brezilya’da Geçecek

“Evet, sonbaharda başlayacağız. Bu film dev gibi olacak! Aslında bize söylenen, bu filmin ilk ikisinin birleşiminden büyük olacağı yönünde. Bu nedenle hazırlanmaları için zamana ihtiyaçları vardı ve işleri aceleye getirmemek için öteleme yaptılar. Size söyleyebileceğim şey Brezilya’ya gidecek olduğumuz. Çok fazla fikrim yok… [gülüyor]. Çekimlere başlamadan hemen önce senaryoyu alacağım.”

Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerelerde Bulunurlar Kasım 2016’da vizyona girdi ve Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları ile Kasım 2018’de devam etti. Henüz tam adı duyurulmayan Fantastik Canavarlar 3 ise olağan tarih işleseydi Kasım 2020’de çıkacaktı.

Ancak, yukarıdakiler, ikinci filmin ilki gibi karşılanmaması üzerine bir adım geri çekilmek konusunda akıllıca bir karar aldılar.

Fantastik Canavarlar 3 Çekimleri 2020 İlkbaharında Başlayacak

Nisan 2019’da, Fantastik Canavarlar 3’ün 12 Kasım 2021’de vizyona gireceği yönünde resmi bir bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda, Pottermore aracılığıyla prodüksiyonun 2020 ilkbaharında başlayacağının kararlaştırıldığını da öğrenmiş olduk.

Böylece prodüksiyon için 2019 yazından 2019 sonbaharına giderken, Eddie Redmayne’in “gelecek yıl başında” sözleriyle, 2020 ilkbaharına gitmiş olduk.

Eddie Redmayne

Bir film hazır değilse acele etmenin bir anlamı yok, Fantastik Canavarlar 3’ün önünde de uzun bir yol var. Hayranlarının özellikle büyük Dumbledore ters köşesinden sonra birçok konuda soruları var ve J.K. Rowling de ‘yanıtların’ geleceği konusunda söz verdi. Geldiğimiz noktada önümüzdeki Fantastik Canavarlar 3 ile ilgili bilgimiz şeyler de bu kadarla kalıyor.

Peki ya siz bu tarihler konusunda ne düşünüyorsunuz? Beklediğimize değecek mi dersiniz? Rowling’in yanıtlayacağına söz verdiği sorulardan kafanıza en çok takılan ve üçüncü filmde yanıt beklediğiniz soru hangisi? Eddie Redmayne tarafından yapılan açıklamayı nasıl buldunuz?

Yorumlarınızı duymaya sabırsızlanıyoruz.

Forumdan Cevaplar!