Fantastik Canavarlar 3 Corona Virüsü Dinlemiyor!

fantastik canavarlar 3

Heyecanla beklenen Fantastik Canavarlar 3 filmi için çekimler nihayet başlıyor. Yapımın prodüksiyonu, şu sıralar dünyayı birbirine katan Corona Virüsü salgınından etkilenmemiş gibi gözüküyor.

Fantastik Canavarlar, Eddie Redmayne tarafından canlandırılan Newt Scamander’ın maceralarını ve korumak için uğraş verdiği olağanüstü büyülü yaratıkları konu ediniyor. Yani en azından bu şekilde başlamıştı. Şimdiye kadar 1920’lerin New York City’sinde geçen Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar) ile Avrupa’da (daha çok Paris’te) geçen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları) isimli iki film yayınlandı.

Redmayne ile birlikte filmlerde ayrıca Johnny Depp, Katherine Waterston, Jude Law, Ezra Miller ve Dan Fogler gibi isimler yer alıyor. İlk ikisinde yönetmen olarak görev yapan David Yates, üçüncü kez bu görevi üstlenecek. Bilindiği gibi Yates, Harry Potter serisinin son 4 filmini de yöneten isim olmuştu.

Fantastik Canavarlar 3

Aslında çok önceden başlaması beklenen ve ilk senaryosu daha ikinci film çıkmadan tamamlanan üçüncü film, Grindelwald’ın Suçları’nın gişede istenen başarıyı verememesi ve olumsuz yorumlar alması nedeniyle çöpe atıldı ve neredeyse baştan yazıldı. Sadece Fantastic Beasts adına değil, Harry Potter serisini de olumsuz etkileyen bu yapım neticesinde prodüksiyon belirsiz bir tarihe ertelendi. Hayranlar da uzun süredir film çekimlerinin ne zaman başlayacağıyla ilgili haberleri merak ediyordu. Beklenen haber, Variety film muhabiri Justin Kroll’ın kişisel Twitter hesabından geldi. Kroll’ın kaynaklarına göre Warner Bros., projenin çekimleri için yeşil ışık yaktı.

Fantastik Canavarlar 3 Çekimleri 16 Mart 2020’de Başlıyor!

Fantastik Canavarlar film çekimlerinin Pazartesi günü başlaması bekleniyor.

Çekimleri 16 Mart 2020 Pazar günü başlayacak olan Fantastik Canavarlar 3’ün senaryosunu, J.K. Rowling ile birlikte Harry Potter filmlerinin yedisinin senaryosunu da yazan Steve Kloves üstleniyor. Senaryo konusunda elimizde henüz önemli bir bilgi bulunmasa da çekimlerin bir kısmının Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleşeceği ve Profesör Eulalie “Lally” Hicks’i oynayan Jessica Williams’ın üçüncü filmde daha önemli bir rol oynayacağı biliniyor. Normalde Temmuz 2019’da başlanması gereken çekimler böylece sekiz aylık bir ertelemenin ardından gerçekleşecek.

Fantastik Canavarlar

Eğlence dünyasını önemli ölçüde etkileyen ve küresel pandemi ilan edilen Corona Virüsü salgınına rağmen, film çekimlerinin başlayacağını duymak oldukça şaşırtıcı. Justin Kroll’ın yazdığı Tweet dizisinde The Batman’in de çekimlerinin devam edileceği yazılıyordu ancak yeni gelen bir haberle iki haftalık ara verildi. Fakat söz konusu isim bununla ilgili de yeni bir güncelleme paylaştı. Fantastik Canavarlar 3 için ise herhangi bir erteleme haberi yok. Daha önce de filmin yıldızlarından Dan Fogler, çekim tarihini Şubat 2020 olarak duyurmuştu.

Merakla beklenen Fantastik Canavarlar 3 filmi 12 Kasım 2021 tarihinde vizyonda olacak. Serinin yeni bölümünün alt başlığı ise henüz belli değil.

Çekimlerin başlayacak olmasını sizler nasıl karşılıyorsunuz? Virüs salgınına rağmen geciken yapım için çekimlerin başlangıç haberi sizleri heyecanlandırdı mı? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz!

* * *

* Daniel Radcliffe, Harry Potter Serisine Dönmek İstemiyor

Kaynak: Screen Rant

Forumdan Cevaplar!