Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları Filminin Londra Galası Gerçekleştirildi

fantastik canavarlar dumbledore'un sırları galası

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları filminin Londra galası geçen gün gerçekleştirildi. Fantastic Beasts serisinin 3. filminin prömiyerine serinin oyuncuları, Harry Potter filminden Tom Felton ve serinin yaratıcısı J.K. Rowling katılım gösterdi.

Harry Potter hayranlarının uzun süredir merakla beklediği Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore filmi nihayet ufukta gözüktü. İlk film Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunur? 2016’da vizyona girerken, ikinci adım olan Grindelwald’ın Suçları 2018’de izleyici ile buluşmuştu. Potterheadler yaklaşık 4 yıldır yeni macera için gün sayıyordu.

Serinin üçüncü filmi, Grindelwald’ın Suçları’nın pek de olumlu eleştiriler almamasının ardından ciddi bir senaryo yenilemesine gitmişti. Üçüncü filmde senaryo yazımına Rowling’e eşlik etmesi adına, Harry Potter filmlerinin de yazarı olan Steve Kloves da katılmıştı. Tam senaryo tamamlandı derken ise Johnny Depp’in rolden ayrıldığı süreç, hemen ardından da Koronavirüs pandemisi gelmişti.

fantastik canavarlar dumbledore'un sırları galası londra

Neticede 3. film birçok ciddi ertelemenin ardından görücüye çıkmaya hazır. Yayınlanan son fragmanla birlikte hayranlar Dumbledore’un Sırları için moda çoktan girmişti.

Nihayet 29 Mart 2022 tarihinde Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları filminin Londra galası gerçekleştirildi ve büyü resmi olarak yeniden aramıza döndü.

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları Galası Yıldızlar Geçidi Gibiydi

Londra’daki Royal Festival Hall’da düzenlenen prömiyere Albus Dumbledore’u canlandıran Jude Law, Gellert Grindelwald’ı canlandıran Mads Mikkelsen, Newt Scamander’ı canlandıran Eddie Redmayne başta olmak üzere Dan Fogler, Alison Sudol, Katherine Waterston ve Callum Turner gibi isimler katıldı. Öte yandan Harry Potter serisinin Draco Malfoy’u Tom Felton da kırmızı halıda boy gösterenler arasındaydı.

tom felton fc gala

Öte yandan galada merakla beklenen konulardan birisi ise serinin yaratıcısı J.K. Rowling’in etkinliğe katılıp katılmayacağıydı. Rowling, son dönemlerde transfobi eleştirilerinin odağında kalmış ve Return to Hogwarts gibi etkinliklerin dışında bırakılmıştı. İngiliz yazar da prömiyere katılarak buzların erimeye başladığını gözler önüne serdi.

fantastic beasts 3 gala rowling

Gala hakkında dikkat çeken bir başka gelişmeyse Credence/Aurelius Dumbledore karakterine hayat veren Ezra Miller’ın eksikliğiydi. Yıldız oyuncu geçen pazartesi gecesi Hawaii’de bir bar kavgasında tutuklanmış, ardından kefaret ödeyerek salınmıştı.

Bununla birlikte ilk iki filmde Tina Goldstein karakterini canlandıran ancak son yapıma dair fragmanlarda karşımıza çıkmayan Katherine Waterston’ın da galaya katılması, ünlü aktrisin en azından yapımda yer aldığını doğrulamamızı sağladı. Waterson’ın filmde ne ölçüde rol alacağı ise şu an için bilinmiyor.

fantastik canavarlar 3 dumbledore'un sırları galası

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları filmi bazı Avrupa ülkelerinde 7 Nisan’da vizyona girecek. Filmin Türkiye vizyon tarihi ise 15 Nisan 2022 olarak açıklandı. Yapım toplamda 138 dakika sürecek.

mads mikkelsen fantastik canavarlar 3 gala

fantastic beasts 3 newt ve albus

fantastic beasts 3 londra galası

fantastic beasts 3 gala

Sizin yeni Fantastic Beasts macerası hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Just Jared

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir