“Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları” Fragmanından Kaçırdığınız Detaylar!

fantastik canavarlar grindelwaldin suclari

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları fragmanı her zaman olduğu gibi türlü türlü Harry Potter referansı ve tonla gizemle karşımızda. Şöyle detaylıca bir göz atalım mı?

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları fragmanında bizi çokça heyecanlandıran detaylar var. Dumbledore’un zarif şapkası kesinlikle onlardan biri. Yazıya geçmeden önce fragmanı tekrar izlemek isterseniz buyursunlar:

İşte karşınızda; Fantastik Canavarlar serisinin ikinci filminin ilk fragmanı. Newt Scamander Paris’e doğru ilerlerken, Grindelwald yükselişe geçmiş gibi ve tüm bunların arasında yolumuz tekrar Hogwarts’a düşüyor. Eğer bir zaman döndürücünüz yoksa göz açıp kapama süresi boyunca kaçırabileceğiniz tüm detayları Pottermore sizler için derlemiş. Biz de her zamanki gibi Türkçeleştirdik! Peki siz fragmanı izlerken neler gördünüz ya da kaçırdınız? Tüm bunların anlamı ne? Haydi, başlayalım.

Hogwarts!

hogwarts

Evet, işte bunu deliler gibi bekliyorduk. Fantastik Canavarlar : Grindelwald’ın Suçları filminde kesinlikle Hogwarts’a gideceğiz. Şimdiden bir sürü sorumuz var.

Soruları bir kenara bırakırsak, kendi Hogwarts maceralarının içerisinde olan, heyecanlı bakışlarla pencerelerden dışarıyı izleyen öğrencileri görmek ve bu tanıdık kaleyi tekrar görmek gerçekten harika.

Profesör Dumbledore!

dumbledore

Profesör Dumbledore rolüyle Jude Law nihayet karşınızda. Üstelik sadece Dumbledore’un gözlerinde görebileceğiniz o ışıltı da onunla birlikte. Dumbledore’u tekrar karşımızda görmenin sevinci bir yana sahneye şöyle bir göz atmakta fayda var; çevresi Sihir Bakanlığı’ndan olduğunu düşündüğümüz büyücüler ile kuşatılmış durumda.

Üstelik sahnede Newt’un ağabeyi Theseus Scamander’ı (Callum Turner) Travers’in (Derek Riddell) arkasında görebiliyoruz. (Dumbledore’un sol omuz tarafında) Theseus hakkında henüz çok fazla şey öğrenemesek bile, Sihir Bakanlığı’nda Seherbaz Daire Başkanı olduğunu biliyoruz. Sanki ciddi bir şeyler yolda gibi…

Bu Sınıfı Hatırladınız mı?

dumbledore 2

Biz hatırladık. Bu sahnede Dumbledore henüz okul müdürü olmamış ve Sihir Bakanlığı’ndan gelenler onu Karanlık Sanatlara Karşı Savunma sınıfında ziyaret ediyor. Bu merdivenleri nerede olsa tanırız, sanki her an Gilderoy Lockhart sırtında hayranlarından gelen yeni mektuplar ile içeri girecekmiş gibi.

Newt Paris’e Gidiyor

newt scamander

Sihir Bakanlığı, Dumbledore’a Newt’in Paris’e gittiği hakkındaki dedikoduları sormaya gelmiş. Dumbledore’un cevabı ise, “Eğer ona bir şeyler öğretme zevkine erişmiş olsaydınız, Newt’in emirlere uyma konusunda pek iyi olmadığını bilirdiniz.” Tam Dumbledore’a göre bir cevap.

Bir Saniye, O Bir Püfür mü?

pufur

Dumbledore ve Hogwarts’ı tekrar görmek sizi yeterince heyecanlandırmadıysa, bir de ışıkları toplayabilen ve onları tekrar yerine koyabilen Püfür’e bir göz atın deriz. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları sırasında, Püfür Ron Weasley’deydi. Acaba aynı Püfür olabilir mi? Işıkları kim söndürdü?

Newt ve Dumbledore Londra’da!

dumbledore 3

Her ne kadar Newt Paris’e doğru yola çıksa da, Dumbledore ve Newt’i Londra’da St. Paul’un çatısında gizlice buluşurken de görüyoruz. Serinin ilk filminden öğrendiğimiz kadarıyla, Dumbledore Newt’e Hogwarts’tan atılmaması için çok özel bir çanta yapmıştı. Yani profesörün öğrencisine ne kadar düşkün olduğunu görebiliyoruz. Tamamen alakasız bir not; bu sahnedeki Dumbledore’un şapkasına bayıldık.

Grindelwald Serbest

Grindelwald is free

Anlaşılan o ki, Grindelwald pek de uzun bir süre tutuklu kalmamış. Bu sahnede onu hatırı sayılır bir Karanlık Büyücü topluluğuna hitap ederken görüyoruz. Ayrıca, ona iyi giyimli bir hanımefendi de eşlik ediyor, elinde de sihirli bir küre var. Daha önceleri böyle kürelerin kehanetleri taşıdığını görmüştük. Üzerinde düşünmeye değer bir hadise…

Söz hanımefendiden açılmışken; kendisini daha önce yayımlanan fotoğraflarda görmüştük. Kendisi Vinda Rosier’e (Poppy Corby-Tuech) benziyor. Harry Potter hayranları bu soyadı, Lord Voldemort’un Ölüm Yiyenleri arasından hatırlayacaktır. Demek ki karanlık taraf aile arasında yol almaya devam ediyor.

Tina ve Queenie Paris’te

Tina and Queenie in Paris

İlk filmin sonunda Newt ve Tina son derece duygusal bir veda sahnesi ile karşımıza çıkmıştı ve şimdi Tina da Paris’te. Acaba Newt’e katılmak için mi orada?

Queenie in Paris

Görünen o ki, Queenie (Alison Sudol) de ekibe katılmış. Goldstein Kardeşleri tekrar iş üzerinde görmek harika ancak biraz endişeli gibiler. Hanımlar, neler oluyor?

Karşınızda Jacob (hurra!)

Jacob Kowalski

Çok sevilen New York’lu No-Maj Jacob Kowalski de geri dönenler arasında. Bir kez daha Newt’in yaratıkları karşısında şaşkınlığa düşen ancak bunun her dakikasından büyük zevk alan dostumuz karşımızda. Acaba Jacob hafızasını geri kazandı mı? Yoksa, Newt onunla en baştan tekrar mı tanıştı? Her ne olursa olsun, ikili tekrar macera peşinde ve Jacob yine her zamanki kadar heyecanlı. Çok sevimli.

Credence Geri Döndü – Obscurus da Öyle

Credence

Gizemli siyah bir sis çatıdaki birinden etrafa dağılıyor. Daha yakından baktığımız zaman Credence ve baskı altında kalan büyücülerde ve cadılarda ortaya çıkan karanlık büyü Obscurus olduğunu görüyoruz.

Credence’a eşlik eden kişi ise daha önce sadece fotoğraflardan gördüğümüz Maledictus (Claudia Kim). Bu da kim? Credence neyin peşinde? Ve ilk filmdeki sondan nasıl kurtulmayı başardı?

Sihirli Fransız Mekanı

A new French magical location

Görkemli kubbenin üzerindeki Ejderha, Centaur ve Le-Niffleur yazılarını ve kabartmalarını görebiliyoruz. Fransızcaya pek hakim olmasak da Le-Niffleur kelimesinin ilk filmdeki Burnuk (Niffler) olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Ancak bu bina da neresi?

Leta Lestrange ile Tanışıyoruz

Leta Lestrange

Bir balo esnasında, iyi giyimli beylerin ve hanımların bakışları, ruhani bir dans sergileyen bir kadının üzerinde. İzleyicilerden biri de Leta Lestrange (Zoë Kravitz) İlk filmde Leta’dan sadece bahsedilmişti ve hepimizde Newt ile aralarında talihsiz bir şeyler yaşandığına dair bir his oluşmuştu.

Leta Lestrange 2

Haklıydık. Leta şimdi Newt’in ağabeyi Theseus ile nişanlı. Her şeyin üzerinde Lestrange soyadı bize başka şeyler de düşündürdü bu yüzden nasıl bir aile bağı olduğunu görmek istiyoruz.

Sualtında Gezinti

su alti newt

Newt’in su altında yaptığı gezinti bizi meraklandırdı. Bu canavar yosunlar ve sarmaşıklarla kaplı gibi görünüyor ve koyu yeşil renkli. Hangi yaratık acaba bu? Kaba bir tahmin yapmamız gerekirse oyumuzu Kelpi’ye verirdik.

İz Peşinde

Working things out

Karakterlerden biri, bir duvarın önünde kelimelerden ve resimlerden oluşan bir bulmacayı çözmeye çalışıyor. Yapbozun parçalarını bir araya getirmek için uğraşıyor ama problem ne? Kafamız karıştı.

Büyücü Sirkine Katılalım

buyucu sirki

Bu filmden önce Büyücü Sirki’nin olacağı yönünde duyumlar almıştık ancak bu sahne onu ilk görüşümüz. Claudia Kim’in karakterinin bir cazibe merkezi olacağını ve oyuncu Olafur Darri Olafsson’un da sirk sahibi Skender rolünde olacağını biliyoruz ve şimdi büyük şovu görmeye hazırız. Büyücü sirkinde tam olarak neler vardır? Tahminen, olağanüstü ve benzersiz güçlere ve yeteneklere sahip cadılar ve büyücüler karşımızda olacak. Belki de daha da fazlası.

Gösterinin Fransa’da olduğu düşünülürse, ismindeki Le Circus Arcanus da Moulin Rogue vari bir hava katıyor. Latincede Arcanus sözcüğü aşağı yukarı gizemli olarak çevrildiğinde, burada garip şeylerin olacağı kesin.

Pickett da Geri Döndü!

Pickett kabuluk

Newt’in harika yol arkadaşını ve onun minik tatlı suratını tekrar görmekten daha büyük keyif alamazdık sanırım. Sahne Kabuluk’un.

Credence’ın Öfkesi

Credence ofke

İlk filmdeki Obscurus’ten sağ çıkan Credence kesin olarak geri döndü, hem de yeni saçı ve her şeyiyle. (Işıklar içinde uyu kase kesim saçlar, seni çok az tanıdık) Çok daha güçlü ve ilk filmdeki olaylardan sonra anlaşılabilir şekilde öfkeli bir geri dönüş yaptığı kesin.

Koşuşturma

Horsin

New York’a geri dönecek olursak, iki adam atların çektiği bir araba ile MACUSA binasını uçarak terk ediyor. Bu atlar sanki daha önce Harry Potter’dan tanıdığımız – sadece ölüme şahit olmuş cadı ve büyücülerin görebildiği – Testrallere benziyor.

‘Grindelwald’a Karşı Hareket Edemem’

Grindelwald 2

Grindelwald’n efsane bir kaçış ayarlamak üzere olduğunu biliyoruz ancak bu sahnede kendisini uzamış sakalı ile birlikte görünce uzunca bir süre tutuklu kalmış olduğunu da düşünüyoruz. Lütfen, MACUSA’yı atlatmayı nasıl başardı?

“Bu sen olmalısın.”

dumbledore ve newt

Londra’ya geri dönelim ve Dumbledore’un Newt’e söylediklerine bakalım: “Grindelwald’a karşı hareket edemem, bunu yapacak kişi sen olmalısın.” Eminiz Dumbledore’un bunun için sebepleri vardı tıpkı sadece ve sadece Harry’nin Voldemort’un karşısına çıktığı gibi.

Newt ve Theseus

Newt ve Theseus

Leta ile ilgili ne olursa olsun, Newt ağabeyi Theseus ile bir araya gelebiliyor gibi görünüyor. İki kardeşin birlikte büyü yaptığı bu sahnede yer önlerinde çatlıyor. Bu çatlak galiba ikili arasındaki tek çatlak da değil.

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminin fragmanının ön incelemesini yaparken sizlerin de bizim gibi fragmanı tekrar tekrar izlediğini biliyoruz. Fragman hakkında neler düşünüyorsunuz? Bizimle paylaşmayı unutmayın!