Fantastik Canavarlar 3’te Johnny Depp’in Yerine Gelen Mads Mikkelsen Rolüyle İlgili Konuştu

Fantastik Canavarlar 3 Mads Mikkelsen Grindelwald

Mads Mikkelsen, Fantastik Canavarlar 3 filminde Johnny Depp’ten devraldığı Gellert Grindelwald rolü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 2016’da başlayan Fantastik Canavarlar serisi, J.K. Rowling’in Büyücülük Dünyası’nı genişletmeye devam ediyor. Film serisi ilk açıklandığında bir üçleme olacağı söylense de kısa sürede sayı beşe yükseltildi. Hayranlar şu an heyecanla Temmuz 2022’de gösterime girmesi planlanan üçüncü filmi bekliyor. Aslında Fantastic Beasts 3 filminin bu yılın sonlarında gösterime girmesi gerekiyordu. Ancak gerek Koronavirüs salgını, gerek senaryo değişimi gerekse oyuncularda yapılan değişiklikler nedeniyle yapım birkaç defa ertelendi.

Geçen yılın sonbahar aylarında gelen bir haber ile, seride Gellert Grindelwald rolünü canlandıran Johnny Depp’in Warner Bros.’un isteği ile seriden ayrıldığını öğrendiler. Birkaç hafta sonra önce iddia olarak, sonra da resmi duyuru ile Hannibal yılıdızı Mads Mikkelsen ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. Depp’in ayrılmasına üzülsek de yerine gelen oyuncu da hiç fena bir seçim değil. Şu an için Potterhead’ler genel olarak Mikkelsen’e ılımlı bakıyorlar ve onu Grindelwald olarak görmek için merakla bekliyorlar.

Hayranlar, Mikkelsen’in kostümlü fotoğraflarını henüz görmemiş olsalar da oyuncunun rolü Depp’ten devralmanın ne anlama geldiğini belirttiği yeni bir demeç yayınlandı.

Mads Mikkelsen: “Harry Potter evreninin büyük bir hayranıyım”

Fantastik Canavarlar 3 Grindelwald Mads Mikkelsen

Collider sitesine konuşan Mads Mikkelsen, kendi orijinal Grindelwald’ını geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu açıkladı. Johnny Depp’i taklit etmenin kimseye faydası olmayacağını söyleyen ünlü aktör, kendi performansı ile Depp’inki arasında bir “köprü” oluşturmak istediğini belirtti.

“Kimse benim bu yeni filmde, gidip de herhangi bir şeyi kopyalamaya çalışmamla ilgilenmiyor. Daha önce ustalıkla ve yaratıcı bir şekilde yapılmış bir şeyi kopyalamaya çalışmak yaratıcı bir intihar süreci olurdu. Yani herkes bizden farklı bir yol bulmamızı bekliyor. Demek istediğim yaptığı şeyle benim yapacağım şey arasında bir köprüye ihtiyacımız var. Bu yüzden bu köprüleri birlikte bulmanız gerekiyor. İster belirli bir bakış olsun, ister belirli durumlarda belirli bir tavır olsun. Ama en önemlisi onu kendinize ait hale getirmelisiniz. Diğer türlü yapılacak her şey aptalca olurdu.”

Oyuncuya ayrıca kendisini Fantastik Canavarlar serisine çeken şeyin ne olduğu soruldu. Mikkelsen da Potter serisinin bir hayranı olmakla birlikte aynı zamanda kendi ülkesi Danimarka’da yapılmayan bir tür film yapma fırsatı olduğunu açıkladı:

“Potter evreninin büyük bir hayranıyım ve bu benim dünyanın benim parçamda değinmeyeceğiniz bir tür. Danimarka’da böyle bir şey yapmak isterseniz bütçe açısından büyük sıkıntıya düşer ve hatta denkleştiremezsiniz. Bu nedenle böyle bir teklif önüme geldiğinde harika bir fırsat yakaladığımı düşündüm.”

Fantastik Canavarlar 3, herhangi bir erteleme daha almazsa 15 Temmuz 2022 tarihinde vizyonda olacak.

Mikkelsen’in dedikleri konusunda ne düşünyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşın!

8 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir