“Harry Potter” Dizi Uyarlaması Erken Geliştirme Aşamasında: Henüz Bir Senarist Bile Ayarlanmamış

Harry Potter Dizisi Max

Harry Potter dizi uyarlaması hâlâ bir senarist ile anlaşmadı. Potterheadlerin büyük bir heyecanla gözünü diktiği adaptasyondan yeni gelişmeler yapımcı David Heyman tarafından paylaşıldı.

Harry Potter serisinin hayranları, uzun yıllardır Büyücülük Dünyası’nda geçecek kapsamlı bir dizi fikrinin hayalini kuruyordu. Çapulcular, Hogwarts’ın kurucuları, Tom Riddle’ın maceraları ve dahası… Wizarding World içerik açısından son derece geni bir evren.

Warner Bros.’un Harry Potter sonrası ilk tercihi ise orijinal serinin yanında sönük kalan Fantastik Canavarlar filmleri olmuştu. Şimdi ise WBD serinin köklerine dönmeye hazırlanıyor.

7 kitabın 7 ayrı sezonda ele alınacağı, uzun soluklu ve HBO kalitesiyle yeni bir adaptasyon geçen nisan ayında resmi olarak duyuruldu. J.K. Rowling’in de yaratıcı söz hakkının olduğu yeni dizinin yapımcılığını, filmlerde olduğu gibi David Heyman üstlenecek.

Harry Potter Dizi Max

Heyman, geçen günlerde Total Film adlı dergiye verdiği bir demeçte uyarlamada ne noktada olduklarını ve izleyicileri nelerin beklediğini açıkladı.

Harry Potter Dizi Uyarlaması Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Uyarlamanın aslına sadık olacağı konusu, dizi haberlerinin çıktığı ilk günlerden beri ortada olan bir iddia. Heyman da bu iddianın altını çizerek dizinin kitapları derinlemesine keşfedeceğini işaret ediyor. Bununla birlikte ünlü yapımcı diziye dair kalp kıran bir detaydan daha bahsediyor: Proje henüz çok erken aşamada. Öyle ki daha bir senaristle bile anlaşılmamış.

“Harry Potter dizisi için henüz erken aşamadayız. Senaryoyu kaleme alması için bir yazar bile tutmadık. Bunun için birazcık erken. Ama umuyorum ki bu dizi çok özel bir şey olacak. İzleyicilere kitapları görme ve onları derinlemesine keşfetme imkânı sağlayacak.”

Senaristle birlikte dizinin yönetmen, teknik ekip ve oyuncu kadrosu da henüz bulunmamış durumda. Dolayısıyla Warner Bros. Discovery’nin elini biraz ağırdan aldığını söylemek mümkün.

Daniel Radcliffe Harry Potter Dizisiyle İlgili Sessizliğini Sonunda Bozdu: Evrene Geri Dönecek mi?

Heyman’ın açıklamalarından yola çıkarsak Harry Potter dizisinin en erken 2025-2026 gibi izleyicilerle buluşacağını söylemek son derece mümkün. Öte yandan Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın Harry Potter gibi markalara odaklanma hayali, “Acaba yeni bir film projesi de yolda mı?” sorularını beraberinde getiriyor.

Yeni dizi uyarlaması için heyecanlı mısınız? 7 sezonluk bir uyarlamadan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler’den takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: Games Radar

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir