J.K. Rowling Bu Sene de Dobby’yi Öldürdüğü İçin Özür Diledi

dobby coraplar

Sıkı Harry Potter takipçilerinin bildiği gibi, J.K. Rowling kanlı Hogwarts Savaşı‘nın yıl dönümlerinde öldürdüğü bir karakteri için özür diliyor. Bu sene ise özür listesinde çok sevgili ev cinimiz Dobby vardı.

Daha önce Severus Snapei ve Remus Lupini öldürdüğü için hayranlarından özür dileyen Rowling; Hogwarts Savaşı’nın 20. yıl dönümünde (ki 2 Mayıs’tadır) Dobby’ye kıydığı için attığı bir Tweet ile hayranlarından özür diledi.

“Yine onun yıl dönümü. Bu sene, Hogwarts Savaşı’nda değil de bu savaşı kazanan insanların yaşamı için canını veren birini öldürdüğüm için özür diliyorum. Ev cini Dobby’den bahsediyorum elbette.”

Böylelikle Rowling özür halkasına bir yenisini eklemiş oldu. Açıkçası, Harry’nin hayatını defalarca kurtaran bu kahraman ev cininin, sonunda hatırlanmasından dolayı çok memnunuz. Kuşkusuz serideki ölümler arasında, hayranları en çok yaralayanlardan birisi de Dobby’nin kaybıydı.

Rowling’in bu özürleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sıranın bir gün Dobby’ye geleceği aşikâr değil miydi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Bu makaleler de ilginizi çekebilir:

* Hepimizin Favori Ev Cini: Dobby

* Dobby’yi Serbest Bırakmaya Çalışan Harry Potter Hayranlarının Muhteşem Çözümü

* Ev Cini Dobby’den Öğrendiğimiz 5 Arkadaşlık Dersi

* Küçük Ev Cinlerinin “Büyük” Kişilikleri

* Hogwarts Savaşı’ndan 19 Yıl Sonra Neler Oldu Biliyoruz, Peki Ya 19 Dakika Sonra?

Forumdan Cevaplar!