Tom Felton, Yeni Harry Potter Filmlerinde Lucius Malfoy Karakterini Canlandırmak İstiyor!

Draco Malfoy Lucius Malfoy

Antipati duyulduğu kadar da sevilen karakterden Draco Malfoy’a hayat veren aktör Tom Felton, Harry Potter serisinin yeniden çekilmesi ihtimali üzerine konuştu. Felton, yeni bir Harry Potter film serisinin gelmesi halinde kendisinin Lucius Malfoy karakterini canlandırmak istediğini belirtti! 

Sekiz filmden oluşan başarılı seride Harry Potter’ın Hogwarts’taki ezeli rakibi Draco Malfoy olarak hafızalara kazınan Harry Potter yıldızı, en ilgi çekici karakterlerden birine hayat vermişti.

 Lord Voldemort’un kötü şöhretli Ölüm Yiyeni ve adanmış hizmetkarı Lucius Malfoy’un oğlu Draco Malfoy’u canlandıran Felton, J.K. Rowling’in yedi kitaplık romanı Harry Potter’da çoğu kişinin hoşlanmadığı bir karakteri canlandırdı. Aynı zamanda, kitaplarda onun dahil olması gerekliydi fakat Felton’un tasviri karakterin en iyi olduğu şeyi yaptı-kendini beğenmiş ve ukala tavırlarıyla insanların nefretini kazandı. Ancak Potterverse (Potter evreni) genişlemeye ve değişmeye devam ediyor. Bu da film serisinin yeniden çekileceği yönünde söylentiler dolaşmasına neden oluyor. Bu söylentiler tam olarak da Rowling’in Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi yayına girmek üzereyken ve (Rowling tarafından yazılmamış olsa da) Harry Potter ve Lanetli Çocuk sahnelere kalabalıkları çekmekteyken çıktı.

Tom Felton: Lucius’u oynamaya hazırım

Tom Felton Lucius Malfoy

Potterverse büyümeye devam ettikçe, Comic Book’a röportaj veren Felton’un Harry Potter serisinin yeniden çekileceğinin konuşulduğuna yönelik sözleri yayımlandı. Gelecek 20 yılda, belki de daha geç de olsa bu serinin geri döneceğinden “emin olduğunu” söyleyen Felton, bu yeniden canlandırmanın bir parçası olmak isteyeceğini açıkladı. An itibariyle 32 yaşında olan Felton, artık Draco’yu oynaması uygun olmasa da aslında ilgisinin uzandığı kısım burası da değil zaten. Bunun yerine, bir 15 yıl kadar sonra, Draco’nun kötücül babası Lucius’u oynamaya hazır olduğunu söyledi:

Jo’nun (Rowling) filmlerinin ya da kitaplarının, filmlerindense kitaplarının, yakın zamanda yeniden yapılmasını isteyeceğini sanmıyorum. Ancak eminim ki 20 yıl sonra 4D, dokun-kokla sinemaları ya da her neyse ellerinde olduğunda, hepsini baştan yapmak isteyecekler. Umarım ki, o an geldiğinde Lucius’u oynamak için yeterince yaşlı olurum. Bir on beş yıl daha geçse, geri gelip Lucius’u oynayabilirim. Ve bunu bir dakika bile düşünmeden yaparım.

Bu tip şeyleri takip etmeyi sevenler için, orijinal filmlerde Lucius Malfoy karakterini Jason Isaacs oynamış ve harika bir iş çıkartmıştı. Felton’un bu kadar talepkar bir rol için gerekli oyunculuk becerilerine sahip olduğu bir gerçek, ancak şu anda tüm bu konsept tamamen bir varsayıma dayanıyor gibi. Yine de, Potter serisinin eski yıldızlarından tüm serinin baştan çekilebileceğini iddia eden tek kişi Felton değil. Harry Potter’ın kendisi, Daniel Radcliffe, bile bir noktada bunun olabileceğini kabul etmişti. Yeniden çekim akımı şu anda Hollywood’da son derece moda olsa da özellikle Hollywood’un 15-20 yıl sonra ne durumda olacağı tam bir muamma. Bu da film trendlerinin çok hızlı bir şekilde gelip gidebildiğini gösteriyor. Örneğin bir on yıl kadar önce, Hollywood yapımı çoğu filmin 3D sahnelenmesi son derece yaygındı. Ancak şu anda bu konsept neredeyse hiç bulunmuyor.

Lucius Malfoy

Harry Potter Serisi Yeniden Çekilecek mi?

Yine de bu Harry Potter’ın yeniden çekilmeyeceği ya da hayranlarının bunu istemediği anlamına gelmiyor. Dürüst olmak gerekirse, Warner Bros. bu seriyi tekrar almak isterse oldukça yüksek bir şansa sahip olması muhtemel. Ancak, seriler J.K.Rowling’in bebekleri olarak kalacak, bu nedenle yeniden çekilme ihtimalindense tıpkı George Lucas’ın Star Wars’ta yaptığı gibi tüm seriyi satmak daha makul bir ihtimal olabilir. Ki bu ihtimal söz konusu olursa, hayranları, bir yeniden canlandırmadansa tamamıyla yeni bir Harry Potter serisinin bir anda hayata geçemeyeceğine bahse girecektir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yeni oyuncularla yeniden çekilmesi konusunda bahse girenler var mı? Biz bu haber karşısında oldukça heyecanlandık. Önce Daniel Radcliffe, şimdi de Tom Felton derken birlikte büyüdüğümüz oyuncular da bizler gibi bu evrenden kopamamış gibi görünüyor. Peki böyle bir yeniden çekim kararı çıksa, sizler eski seri yıldızlarından hangilerini hangi rollerle tekrar bu seride görmek isterdiniz?

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

* * *

Fantastik Canavarlar 3’ün Çekim Tarihi Bir Kez Daha Ertelendi

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!