Büyüzoolog Newt Scamander’in Asası Vejetaryen mi?

Newt Scamander wand

Fantastik Canavarlar filmi öncesi her gün Newt Scamander ile ilgili yeni sızıntılar, yeni dedikodular yayılıyor. Bunlarda biri de Newt’in asası hakkında!

Geçen sene EW dergisinin yazdığına göre Scamander’in asasında hayvanlardan elde edilmiş hiçbir ürün kullanılmamıştı. Bir Büyüzoolog olan Scamander’in hayvanların zarar görmesini ve öldürülmesini istemediği için asasında da hayvan ürünü kullanılmasının doğru olmayacağı iddia edilmişti. Bu, kulağa son derece mantıklı gelen bir söylem.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen The Celebration of Harry Potter etkinliğinde filmin dekor ve prop uzmanı Pierre Bohanna‘nın söylediğine göre Newt Scamander’in asasında ıhlamur ağacı, kabuk, kemik ve hayvanlara olan saygısını gösteren başka parçalar bulunuyor. Kemiğin hayvanlar harici bir yolla elde edilmesi mümkün değil tabi ki.

Tabii ki bunu bir prop uzmanından duymak hayli ilginç. Çünkü filmlerde kullanılan çoğu asa sentetik malzemelerden üretilmekte ve önümüzdeki filmde de bu asaların üretildiği malzemeyi değiştirmek için hiçbir neden yok. Sonuçta filmde kullanılan asaların hiçbirinin içinde ejderha boynuzu ya da anka tüyü olmadığını biliyoruz. Yani Bohanna’nın bahsettiği, oyuncu Eddie Redmayn’in değil Newt’ün kullandığı asa hakkında olmalı.

EW dergisi ise Newt’in asanın bilhassa son derece sade ve ahşaptan olacağını iddia etmişti.

EW dergisi ve filmin prop uzmanı Pierre Bohanna’nın farklı açıklamaları, son sözü her zamanki gibi J.K. Rowling’den beklememiz gerektiğini bizlere hatırlatıyor.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir