Disney, “Güzel ve Çirkin”deki Eşcinsel Sahneyi Kesmeyi Reddetti, Film Sansürlendi!

Başrollerini Emma Watson ve Dan Stevens’ın paylaştığı “Güzel ve Çirkin” (Beauty And The Beast) filminin yönetmeni, filmde eşcinsel karakterin bulunduğunu açıkladıktan sonra filme yönelik tepkiler ve boykot çağrıları başladı. Filmdeki sahnenin vizyona girmeden kaldırılması gerektiğini söyleyen birçok açıklama yapıldı ama Disney kararından geri dönmedi ve bu nedenle sansür yedi!

NTV‘nin verdiği bilgiye göre içerdiği eşcinsel sahnenin “eşcinsel karakterleri olumlu tarif ettiği” gerekçesiyle ‘Güzel ve Çirkin’ filmi, Malezya’da sansürlendi.

Filmin yönetmeni Bill Condon’un Disney tarihinde ilk kez ‘Güzel ve Çirkin’ filminde eşcinsel sahnenin yer aldığını söylemesi üzerine filme yönelik tepkiler oluşmaya başladı.

Evangelistlerin sözcüsü Franklin Graham, ‘Güzel ve Çirkin’ filminde eşcinsel karakter olduğu açıklamasından sonra Disney’i boykot çağrısı yaptı. Graham, Facebook’tan yaptığı açıklamada, “LGBT ajandalarını çocukların kalplerine ve zihinlerine sokmaya çalışıyorlar,” dedi.

Graham ayrıca, “Disney çizgi filmlerini yapma hakkına sahip, burası özgür bir ülke. Ama Hristiyanlar olarak biz de onların şirketlerini desteklememe hakkına sahibiz. Umarım Hristiyanlar her yerde Disney’e karşı çıkacaklardır,” ifadesini kullandı.

Graham’ın yorumu, kısa sürede 90 binin üzerinde kişi tarafından paylaşıldı. Öte yandan dün gösterime giren filmin Alabama’daki bir sinemada gösterilmesi de reddedildi.

Rusya’da da Vitaly Milonov adlı bir meclis üyesi, “sapık ilişkiler ve günahın küstah ve utanmaz propagandası” olarak tanımladığı ‘Güzel ve Çirkin’ filminin ülkedeki gösteriminin engellenmesi için hükümete çağrı yaptı. Milonov, Kültür Bakanı Vladimir Medinsky’ye yazdığı mektupta, bakanlığın “eşcinsellik propaganda elementlerini” bulması halinde filmin Rusya’da gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Film, bu defa Malezya’da sansüre uğradı. Ülkedeki sansür kurulunun, filmin içerdiği eşcinsel sahnelerin çıkarılması talebini Disney reddetti.  Sansür kurulu, eşcinsellik içeren sahneyi kestiğini duyurduktan sonra, Disney stüdyosunun engellemesiyle filmin gösterimi ertelendi. Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Malezya’da eşcinsellik yasak kabul edildiğinden, kırbaçtan 20 yıl üzeri hapse kadar cezalandırılabiliyor.

30 milyon nüfusu olan Malezya’da, filmlerde eşcinselliğe ancak eşcinsel karakterlerin eşcinselliklerinden ‘pişman olmaları’ ya da ölmeleri halinde izin veriliyor. Şimdilik Malezyalı seyircilerin ‘Güzel ve Çirkin’ filmini izleyip izleyemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Peki ya siz bu kararı nasıl buluyorsunuz? Eşcinsel sahneler gelen tepkiler üzerine kaldırılmalı mıydı yoksa doğru bir karar mı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşın!

⁠⁠⁠Evapsie!
47 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir