Harry Potter ve Lanetli Çocuk 2018’de Broadway’de Sahnelenecek Gibi!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk. Yıllar süren özlemden sonra tiyatro oyunu olarak karşımıza çıkan ve kimi çevrelerce sekizinci hikaye olarak adlandırılan eser, Londra’dan sonra ünlü Broadway’de sahne almaya hazırlanıyor!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk, Londra’da sahne aldığı günden beri, hikayenin ve evrenin tüm sevenleri, oyunun ne zaman Broadway’de gösterime gireceği hakkında son derece heyecanlı bir bekleyiş içerisindeydi. Nihayet, oyunun geleceği hakkında bilgi edinebildik. MuggleNet‘in bu konudaki haberi şöyle:

Geçtiğimiz günlerde Pottermore, Lanetli Çocuk yapımcıları Sonia Friedman ve Colin Callender’ın, New York Lyric Sahnesi ile 2018’in ilkbahar döneminde gösterime girecek oyun için görüşmeye başladıklarını duyurdu.

Yapımcılar ile eylül ayında New York’a giden set tasarımcısı Christine Jones, oyun için uygun bir sahne arayışına girdi. Kısa zaman sonra, oyuna kadar tamamen yenilenmiş hale gelecek Lyric Sahnesi gözlerine çarptı. Yapımcılar sahne için şöyle konuştu;

“Yeniden tasarlanmış Lyric sahnesi seçeneklerimizin arasına girdiği zaman; burada neler yapabileceğimizi ve oluşabilecek fırsatları düşündük. Yönetmenimiz John Tiffany ve tasarımcımız Christine’in de başında olacağı Lanetli Çocuk için özel dizayn edilecek tüm tiyatronun konseptine aşık olduk.

“Henüz plan aşamasında olsak bile projeye devam edeceğiz ve hayallerimizdeki sahnede olacağız ki bu tarz bir oyuna ev sahipliği yapmak için son derece özel bir yer. Londra’da yaptığımız işin ayak izlerini takip edebileceğiz ve düşük fiyatlı biletler sunmaya devam edeceğiz.”

Yapım ekibi özellikle hayranların tiyatroya girdiği ilk anda onları karşılayacak ve oyunun havasına sokacak geniş lobi hakkında son derece heyecanlı durumdalar.

Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany bu konu üzerinde doğrudan yorum yapmasa da yapımcı Friedman, üçlünün konuya tamamen destek verdiklerini açıkladı;

“Çok ama çok mutlular. John işini çok titizlikle yapmak durumunda olacak ve Christine ile daha fazla vakit geçirecek. Öte yandan dizayn ekibinin kalanı, sahnenin görünüşü, estetiği ve tüm tiyatronun vereceği hissiyat üzerinde çalışıyor olacak. Jack tüm bunları sabırsızlıkla bekliyor ve Rowling, Broadway girişimini tamamen destekliyor. Üç J’de yine harika.”

Broadway haberi tüm sevenlerini heyecanlandırsa da (ki 2018 hala çok uzak geliyor) şunu hatırlamakta fayda var; Pottermore üzerinden yukarıda söylenenlerin dışında başka bir doğrulama yapılmadı.

Yakın zamanda Pottermore üzerinden haberleri duymaya kendimizi hazırlasak bile, son kontrat imzalanmadan oyunun suya düşme ihtimali de bulunuyor. Fakat, Lanetli Çocuk ekibinin, oyunu Broadway’e taşımak için son derece sıkı çalıştığından da eminiz ve o günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Broadway ışıklarının arasında çakan bir şimşek ve o tanıdığımız, bildiğimiz evrenin bir parçası. Hayali bile güzel. Oyunun Broadway de oynanması hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Belki bir gün bu harika oyunu ülkemizde de izleme şansına sahip olabiliriz. Ne dersiniz?

Bu zamana kadar oyuna dair konuşulan her şey için buraya tıklayabilirsiniz!

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir