Hogwarts Legacy Bir Kez Daha Ertelendi: Harry Potter Evreninin Merakla Beklenen Oyunu 2023’te Çıkacak

Hogwarts Legacy oyunu yeniden ertelendi

Hogwarts Legacy yeniden ertelendi. Geliştirilmesi uzun yıllardır devam eden yeni Harry Potter evreni oyunu beklenenden biraz daha geç şekilde çıkacak.

Hogwarts Legacy yeni bir erteleme daha aldı. Normalde bu yılın aralık ayında çıkması beklenen Harry Potter oyunu, Şubat 2023’e kaldı.

İlk haberleri 2016 yılında gelmeye başlayan, ancak resmi duyurusu Eylül 2020’de yayınlanan bir fragman ile yapılan Hogwarts Legacy, Potterhead’lerin uzun yıllardır heyecanla beklediği ilk devasa oyun diyebiliriz. Her ne kadar bu süreçte Hogwarts Mystery, Wizards Unite ve Puzzles & Spells gibi oyunlar gelse de, bunlar küçük boyutlu ve süreli eğlence oyunlarıydı. Özellikle filmlerin vizyona girdiği dönemde, her filme çıkan oyunları oynayan ve o dönemi yad eden oyuncular, benzer bir duyguyu Hogwarts Legacy’de de alabileceklerini düşündü.

Hogwarts Legacy oyunu

İlk planlamalarda 2021 içinde gelmesi beklenen oyun ne yazık ki erteleme aldı ve 2022 yılı içerisinde çıkacağı belirtildi. Ocak 2021’de yapılan erteleme duyurusu ile hayranlar uzun bir bekleyişe başladı. Ardından çıkan oyun içi videolar ve farklı tanıtımlar ile söz konusu yayın tarihi git gide yaklaşırken ne yazık ki kısa bir süre önce Portkey Games’in desteğiyle Avalanche Studios tarafından geliştirilen oyun için bir erteleme haberi daha geldi.

Hogwarts Legacy Oyunu 10 Şubat 2023’e Ertelendi

Oyunun resmi twitter adresi tarafından yapılan duyuruda, Aralık 2022’de çıkması planlanan Hogwarts Legacy için yeni çıkış tarihi 10 Şubat 2023 olarak açıklandı. Yani söz konusu oyun yaklaşık 2 aylık bir erteleme daha aldı. Açıklamada ertelemenin nedeni olarak “mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu” belirtildi.

Hogwarts Legacy ertelendi

Hatırlanacağı üzere benzer bir uzun süreçli geliştirmeye tabi tutulan Cyberpunk 2077 de birçok erteleme almış, ona rağmen çıktığı süreçte birden fazla sorun yaşandığı için oyuncuların tepkisini çekmişti. Hogwarts Legacy’nin yapımcıları da benzer bir durumun bu devasa oyunda başlarına gelmemesi adına ister istemez temkinli davranıyorlar.

Hogwarts Legacy, 10 Şubat 2023’te PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S ve PC için aynı anda çıkacak. Nintendo Switch versiyonu içinse çıkış tarihi ilerleyen süreçte duyurulacak.

Hogwarts Legacy’nin yeniden ertelenmiş olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce oyunun ertelenmesi iyi bir şey mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünde bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!

Site Yorumları
11 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir