Eddie Redmayne, Fantastik Canavarlar Filmi Hakkında Konuştu!

eddie-redmayne rop

Eddie Redmayne “Fantastik Canavarlar” filmi için kendini büyüzoolojiye kaptırması hakkında konuştu.

Oyuncu Eddie RedmayneFantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?” filminin çekimlerini henüz bitirdi ve şu sıralar Oscar töreninin yaklaşmasının getirdiği ödül sezonu heyecanını yaşıyor. Redmayne geçtiğimiz yıl Stephen Hawking’i canlandırdığı “The Theory of Everything” filmindeki rolüyle kazandığı En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına bu yıl “The Danish Girl”deki rolüyle ikinci kez aday.

The Telegraph ile yaptığı röportajda Eddie Redmayne Oscar beklentileri ve Fantastik Canavarlar filmindeki rolü hakkında konuştu;

Oscar heyecanı hakkında;

“Oscar törenine gitmek her zaman benim için duygusal anlamda büyük bir yük ve eğlence olmuştur. Açıkçası, sadece partiye davetli olduğum için bile heyecanlıyım.”

Konuşmanın devamında hatırı sayılır derecede saygın aktörlerle birlikte En iyi Erkek Ödülü’ne aday gösterilmesi hakkında konuştu;

“Bir Amerikan filmi için katıldığım ilk seçmede (The Good Shepherd) Leonardo DiCaprio ile birlikteydim. Birlikte 15 dakikamız vardı ve gerçekten ilham vericiydi. Sonunda rolü Matt Damon oynadı. Bu sebeple Damon, DiCaprio, Michael Fassbender ve Bryan Cranston ile birlikte aday gösterilmek benim için mükemmel bir duygu.”

Röportajın yapıldığı sırada Redmayne, Fantastik Canavarlar’ın çekimlerine başlayalı üç ay olmuştu ve içinde bulunduğu filmin prodüksiyonunun büyüklüğü hakkında bazı yorumlarda bulundu;

“Bu filmimi diğerlerinden ayıran en büyük özellik bu kadar büyük bir bütçenin kullanıldığı ilk filmim. Film ekibindeki herkes yaptığı iş konusunda en iyisi ve bunu da ortaya çıkardıkları sıra dışı efektler gösteriyor. Geçenlerde ekibin inşa ettiği 1920’lerde New York setine bakıyordum ve arabalarıyla, duman makineleriyle, açıkçası her şeyiyle zamanda geriye gitmek gibi bir histi. Biraz daha romantik bir şekilde ifade etmek gerekirse büyük bütçelerin kullanıldığı Hollywood’un altın çağına dönüş hissine kapıldım.”

Eddie Redmayne röportajın ilerleyen kısımlarında roller hakkında yaptığı ön araştırmalar ve bunların ona hayatında tanıdığı ayrıcalıklardan bahsetti;

“Konu araştırma olunca benim yaptığım şey açıkçası dünyadaki en iyi işlerden birine sahip olmanın getirdiği fırsattan yararlanmak. Mesela Stephen Hawking’i oynarken sırf bu yüzden dünyadaki birkaç sayılı astronomla tanışıp onlardan eğitim alma şansı yakaladıysanız, bu fırsattan faydalanmaz mıydınız?”

Newt Scamander rolü için yaptığı ön araştırma olarak hayvanat bahçelerinde zaman geçiren Redmayne, Londra Hayvanat Bahçesi’nde ve Kent’teki Port Lympne Safari Parkında keşif yapmış.

“Bir Büyüzoologu canlandıracağım için Londra Hayvanat Bahçesinde biraz vakit geçirip keşif yapmam gerektiğini düşündüm. Orada birkaç gün geçirdikten sonra Kent’teki Port Lympne Safari Parkı’na gittim ve orada da çok yetenekli hayvan terbiyecileriyle tanıştım. Hatta bazıları yeni doğmuş kaplan yavrularıyla birlikte uyuyorlardı. Bu ön araştırmada benim için önemli olan şey insanlar hayvanlarla nasıl bu kadar yakın bir ilişki kuruyor ve onlarla nasıl iletişim kuruyorlar bunu öğrenmekti çünkü Newt tam da böyle bir yetiye sahip olan bir insan. Ayrıca tabi ki işin eğlenceli kısmını da unutmamak gerek.”

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir