Empire, Fantastik Canavarlar’ı Kutlamak İçin İlk “Hareketli” Kapağıyla Satışa Çıktı!

empire-dergisi-hareketli-kapak

İngiltere’de yayımlanan film dergisi Empire da, Fantastik Canavarlar filmiyle yeniden beyaz perdeye dönen sihir dünyasının rüzgarına kapılmış görünüyor. Çünkü bugün sınırlı sayıda satışa çıkan bu çok özel nüshanın kapak  fotoğrafları hareket ediyor! Evet, yanlış okumadınız! Bize inanmıyorsanız kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Harry Potter filmlerinde pek çok kez büyücüler tarafından okunduğunu gördüğümüz ve hareketli resimler içeren Gelecek Postası‘nın tasarımına oldukça benzeyen kapak, bir Amerikan büyücü gazetesi olan New York Ghost‘un başlığını taşıyor. Kapaktaki bulunan video ekranı okuyucular tarafından harekete geçirilebiliyor, videoların sesi ekranın hemen altında bulunan bir tuşla açılıp kapatılabiliyor ve hatta kapak arkasındaki bir giriş yerinden şarj edilerek sihrin hiç bitmemesi sağlanabiliyor. Kapakta yer alan videolardan biri Fantastik Canavarlar setinden kamera arkası görüntüler içerirken, diğeri de filmin en son fragmanını dergi okuyucularıyla buluşturuyor.

Biz Muggleların ancak rüyalarında görebilecekleri bu sihirli nesneyi yaratmayı başaran büyücülük çeşidinin adı ise teknoloji!

Derginin editör yardımcısı Jonathan Pile da, kapağın nasıl işlediği konusuna ışık tutarak, kafamızdaki soruları da cevaplamış:

“Kapak, içerisinde bir video ekranı bulunan çift katmanlı bir karttan oluşuyor. Kartın altında bulunan mikroçipler ve devre kartları, video ekranı ve düğmeler arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Kapağın oluşmasını sağlayan fikir elbette Harry potter evrenine dayanıyor. Kapaktaki video, tıpkı bir gazetenin ortasında, hareket eden bir resme benziyor.”

Baş editör Terri White ise kapağın hayranlar üzerinde ne denli büyük etki yaratacağının oldukça farkında:

“Okuyucularımız bu özel sayının bir kopyasını ellerine alabilmek ve Fantastik Canavarlar evreninin gerçek hayata uyarlanmış şeklini görebilmek için can atacaklar.”

Elbette haklı! O derginin bir kopyasının, her Harry Potter koleksiyonerinin rüyalarını süsleyecek parça olduğu aşikar. Yalnızca 5000 adet basılan bu çok özel sayının satış fiyatı ise 9.99 Sterlin olarak belirlenmiş.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir