Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Fragmanı Yayınlandı – Büyücülük Dünyası’na Geri Dönüyoruz!

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Fragmanı

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore fragmanı yayınlandı! Harry Potter hayranlarının merakla beklediği yeni Büyücülük Dünyası filmi nihayet gözüktü. İşte Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları için ilk tanıtım!

Wizarding World markası altında şekillenen ve Harry Potter filmlerinden yıllar öncesini konu alan Fantastic Beasts serisi uzun süren ertelemelerin ardından izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yapım, yalnızca Koronavirüs pandemisi yüzünden değil, aynı zamanda senaryo sürecinde yaşanan sıkıntılar ve J.K. Rowling’in tüm hikâyeyi baştan kurması gibi detaylar yüzünden de bir hayli aksamıştı. Bu duruma bir de filmin başat rollerinden Gellert Grindelwald’ı canlandıran Johnny Depp’in rolden ayrılması ve yerine Mads Mikkelsen’in geçmesiyle iyice katmerlendi.

Sonunda geçen cuma günü, Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi Dumbledore’un Sırları için ilk fragmanın yayınlanacağı kısa görüntüler eşliğinde duyuruldu.

Oscar ödüllü Eddie Redmayne’in başrolünde yer aldığı yapımda Jude Law, Ezra Miller, Katherine Waterson, Dan Fogler ve Alison Sudol gibi oyuncular yer alıyor.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Fragmanı | Türkçe Altyazılı – İZLE

Toplamda 5 filmden oluşucağı açıklanan Fantastic Beasts serisi, ilk bölümü Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ile 2016 yılında vizyona girmişti. Harry Potter kitaplarında ve filmlerinde hakkında az bir detayın işlendiği bir dönemi anlatan macera, Newt Scamander adlı bir büyüzoologun hikâyesini konu alıyordu. Ancak seri, 2018’de vizyona giren ikinci film Grindelwald’ın Suçları ile farklı bir yapıya büründü. Artık odak nokta Scamander’dan çok Gellert Grindelwald – Albus Dumbledore arasındaki meşhur düello oldu.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore filminin de bu düelloyla sonuçlanacak sürece giden yolu işleyeceği düşünülüyor. Üçüncü filmin net konusu hakkında ise şu an için detaylı bir bilgi bulunmuyor.

mads mikkelsen fantastik canavarlar 3

Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları Fragmanında Dikkat Çeken İlk Detaylar

Yapımda en çok merak edilen konu Gellert Grindelwald’ın yeni bir aktör tarafından canlandırılacak olmasıydı. Yayınlanan yeni fragman, bu konu hakkında da izleyiciye hem görsel olarak hem de tarz olarak ipuçları vermeyi başarıyor. Mads Mikkelsen, performans olarak Johnny Depp’i aratmayacak gibi görünüyor.

Fragmanda dikkat çeken bir başka detay ise hikâyede Hogwarts’a bolca yer verilmesi. İlk iki filmde Hogwarts’ı görmeyi uman hayranlar büyük oranda hayal kırıklığına uğramıştı. Bu yapımda hasret bolca giderilecek gibi görünüyor.

fantastic beasts 3 hogwarts sahnesi

Dikkat çeken bir diğer detay da Newt Scamander’ın dostu Muggle (No-Maj) Jacob Kowalski’nin ise Noel’de yeni bir asa edinmesi. Görünüşe göre sempatik Muggle’ımız da büyü dünyasının nimetlerinden geri durmayacak.

Yeni film ayrıca Albus Dumbledore’un ağabeyi Aberforth’u da gözler önüne seriyor. Richard Coyle tarafından canlandırılan karakter yeni yapımda önemli bir rol oynuyor.

Öte yandan Tina Goldstein karakterine hayat veren Katherine Waterson’ın fragmanda görülmemesi merak uyandırdı. Hayranlar Waterson’ın yapımdan ayrılma ihtimaline dair endişelerini paylaştı. Ancak The Hollywood Reporter’ın aktardığına göre oyuncu Fantastik Canavarlar 3 kadrosunda yer alıyor. Öyleyse bu gizleme tercihinin ardında başka bir detay yatıyor olabilir. Siz ne dersiniz?

Son olarak, olmazsa olmazımız: Yeni Fantastik Canavarlar! Film, hayatı canavarlarla geçen Newt sayesinde Büyücülük Dünyası’nda daha önce perdeye yansımamış yeni canavarlarını bizlere sunmaya devam ediyor. Ateş Yengeci de yeni yapımda karşımıza çıkacak yaratıklardan birisi.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Oyuncu Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

Yapımda yer alan ana oyuncular ve rolleri şu şekilde:

Eddie Redmayne – Newt Scamander
Jude Law – Albus Dumbledore
Katherine Waterson – Tina Goldstein
Alison Sudol – Queeni Goldstein
Dan Fogler – Jacob Kowalski
Mads Mikkelsen – Gellert Grindelwald
Ezra Miller – Credence Barebone
Callum Turner – Thesus Scamander
Jessica Williams – Eualie Hicks
Richard Coyle – Aberforth Dumbledore

Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore fragman - fantastik canavarlar 3

Filmin yönetmenliğini Harry Potter yapımlarından da tanıdığımız David Yates üstleniyor. Senaryo ise J.K. Rowling ve Steve Kloves imzalarını taşıyor. Kloves da Harry Potter filmlerinin senaryo ekibinde yer almış bir isim olarak öne çıkıyor. Kendisi ilk iki Fantastik Canavarlar yapımında görev almamış ve bu filmler senaryo açısından ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore filmi 15 Nisan 2022 tarihinde vizyona girecek.

Sizin yeni filmden beklentileriniz neler? Yorum ve teorilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir