Yeni Harry Potter Oyunu “Hogwarts Legacy”de Merakla Beklenen Quidditch Müsabakaları Yer Almayacak

hogwarts legacy quidditch

Hogwarts Legacy oyununda Quidditch müsabakalarına yer verilmeyeceği açıklandı. Harry Potter dünyasında geçecek yeni oyun için meraklı bekleyiş sürerken yapıma dair yeni detaylar da belli olmayı sürdürüyor.

Harry Potter dünyası uzun zamandır hak ettiği büyük bütçeli video oyunu bekliyor. Son dönemlerde Wizarding World, Potter oyunları için Harry Potter: Hogwarts Mystery, Harry Potter: Magic Awakened, Wizard Unite ve Puzzles & Spells gibi mobil yapımları tercih ediyor.

Hayranların 2016 yılından beri beklediği bilgisayar/konsol oyunu ise 2020’de yayınlanan ilk fragmanla görücüye çıkmıştı.

1800’lü yılların Hogwarts’ında geçecek oyunda, oyuncular Hogwarts öğrencilerini canlandıracak, derslere girecek, iksirler yapacak ve çeşitli maceralara atılacak.

hogwarts legacy quidditch sporu

Harry Potter kitaplarından yaklaşık 100 yıl öncesini konu alan oyun, Profesör Figg gibi bazı tanıdık isimleri de geri getirecek.

PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S ve PC mecraları için eş zamanlı bir çıkış yapacak oyun, ilerleyen süreçte Nintendo Switch’te de oyunseverlerle buluşacak.

Hogwarts Legacy, Quidditch Sporuna Yer Vermeyecek

Şimdiyse oyun hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. Harry Potter dünyasının resmi sporu Quidditch’in, Hogwarts Legacy’de yer almayacağı açıklandı. Ancak Quidditch’in olmaması, oyunda “süpürgeyle uçmanın” olmayacağı anlamına gelmiyor. Oyuncular hâlâ süpürge üzerinde uçarak yolculuk yapabilecek ve çeşitli yarışlara katılabilecek.

Resmi Sık Sorulan Sorular sayfasında konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Oyuncular seyahat ve süpürge yarışı için süpürge uçuşunu kullanabilecek. Ayrıca, Hogwarts Şatosu’nu çevreleyen yeni ve tanıdık yerlerin keşfinde de süpürgeyle uçuş mevcut olacak.”

Tamamen Quidditch’e odaklanan Harry Potter: Quidditch World Cup oyunu 2003’te çıkmış ve kendisine geniş bir kitle edinmeyi başarmıştı.

hogwarts legacy quidditch supurge

Son dönemlerde adı tartışmalı konularla gündeme gelen J.K. Rowling’in, oyunun hikâyesine katkı sunmadığı biliniyor.

Portkey Games’in desteğiyle Avalanche Studios (Generation Zero, Mad Max, Just Cause) tarafından geliştirilen oyun, uzun süren ertelemelere maruz kaldığı için tarih konusunda bazı sıkıntılar yaşamıştı. Nihayetinde Hogwarts Legacy’nin bir aksilik olmaması durumunda Şubat 2023 tarihinde çıkış yapacağı kesinleşti.

Sizce Quidditch maçlarının olmaması bir eksiklik olacak mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: IGN

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir