J.K. Rowling’in Polisiye Roman Serisi Türkçedeki Yolculuğuna 5. Kitap “Kötü Kan” ile Devam Ediyor

Kötü Kan - Cormoran Strike 5. Kitap - J.K. Rowling

J.K. Rowling’in Robert Galbraith takma adını kullanarak yazdığı polisiye roman dizisi Türkçe macerasına serinin 5. kitabı Kötü Kan ile devam ediyor.

Dünya çapında Harry Potter kitaplarıyla tanınan J.K. Rowling, Potter serisini noktaladıktan sonra Boş Koltuk ile 2012’de ilk defa yetişkinlere yönelik bir roman kurgulamıştı. Ardından 2013’te Robert Galbraith adını kullanarak Cormoran Strike isimli dedektiflik serisini kaleme almaya başladı.

Yurt dışında geçen ay 7. kitap The Running Grave okurlarla buluşturulurken Türkçedeki okurlar 2020’de yayımlanan Ölümcül Beyaz’dan bu yana serinin 5. kitabı Troubled Blood’ın tercümesini bekliyordu. Aradan geçen yaklaşık 3 yılın ardından Kötü Kan artık Türkçeye kazandırıldı.

Özel Dedektif Cormoran Strike ve asistanı Robin Ellacott’ın maceralarını konu alan Cormoran Strike serisinin 5. kitabı Kötü Kan, ikilinin yıllar önce kaybolan bir kadını bulma serüvenini anlatıyor.

Kötü Kan – Cormoran Strike 5. Kitap | Robert Galbraith | Arka Kapak Tanıtımı

Kötü Kan - Cormoran Strike 5. Kitap - J.K. Rowling

BİR CORMORAN STRIKE ROMANI

2021 İngiliz Kitap Ödülleri, Yılın Suç ve Gerilim Romanı

Kötü KanHarry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasıyla kaleme aldığı, tüm dünyada okurların büyük beğenisini kazanarak uluslararası çoksatan haline gelen Cormoran Strike serisinin bir sonraki nefes kesici kitabı!

Özel Dedektif Cormoran Strike ailesini ziyaret etmek için Cornwall’a gittiğinde bir kadın yanına yaklaşır ve ondan 1974 yılında, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuş annesini bulması için yardım ister.

Aradan geçen kırk yıldan sonra, bir doktor olan Margot Bamborough’nun başına ne geldiğini bulmak imkânsıza yakın bir iş gibi görünür, dahası Strike bundan önce hiç çözülememiş ve ardından kapanmış bir vaka üzerinde çalışmamıştır. Buna rağmen Strike vakanın gizemliliği karşısında etkilenip bu teklifi kabul eder ve ortağı Robin’le birlikte dedektiflik bürosunun yoğun programına yeni bir iş daha eklemiş olur. Diğer taraftan Robin zorlu bir boşanma sürecinden geçmektedir. Bu esnada hem bekâr bir kadın olarak asla tercih etmeyeceği, yakın çevresindeki erkeklerin bunaltıcı ilgisiyle mücadele eder hem de Strike’a olan hislerini kontrol etmeye çalışır.

İki dedektif Margot’ya ne olduğunu ortaya çıkarmak için ipuçlarını kovalarken karşılarına hiç de güven vermeyen tanıklar, akıl hastanesinde tutulan psikopat bir katil ve çözülmesi güç notların olduğu, geçmişin sırlarıyla dolu bir defter çıkar…

Cormoran Strike serisinin beşinci romanı Kötü Kan nefes kesici bir labirentten farksız. Serinin şimdiye kadarki en sürükleyici ve tatmin edici romanı.

Kötü Kan Hakkında Ne Dediler?

Kötü Kan - Cormoran Strike 5. Kitap - J.K. Rowling - Robert Galbraith

“Strike ve Robin her zaman olduğu gibi bu kitapta da sizi bir mıknatıs misali çekiyor.” – New York Times

“Tüm tahminlerimizi boşa çıkaran Rowling akıl almaz detaycılığıyla bize harika bir şölen sunmuş.” The Guardian

“Hem hikâyenin temposuna ve şaşırtmacalarına hem de ana karakterlerin arasındaki gerçekçi, heyecan veren ilişkiye hayran kalacaksınız.” – The Independent

Kötü Kan’ın merkezindeki, çözülmeyi bekleyen sır insanı gerçekten ele geçiriyor ve bu sırrın büyük sürüncemelerin ardından çözüme ulaşmasını izlerken asla sıradan bir roman okumadığınızı anlıyorsunuz. Rowling sahip olduğu beceriyle dolambaçlı, çılgınca kurgular yazıyor ve sayfalar arasında âdeta can bulan eşsiz karakterler yaratıyor.” – Bill Sheehan, Washington Post

“Dedektif ve asistanı Robin Ellacott karakterlerinin zenginliğiyle taçlanan Kötü Kan, Galbraith’in Cormoran Strike serisindeki en iyi eseri olabilir.” – iPaper

“Anlaşılması zor Cormoran karakterini ilk kez bu kadar açık eden, iddialı ve sürükleyici bir polisiye.” – Heat

“Strike ve Robin arasındaki kıvılcımlar çıkaran çekim daha önce hiç olmadığı kadar seksi.” – Best

“Kılı kırk yaran bir entrika ve ters köşeye yatırma ustası olan Galbraith, okura sayfaları nasıl aralıksız çevirteceğini iyi biliyor. Strike ve Ellacott, polisiye türünün en ilgi çekici ikililerinden biri olarak kalacak.” – The Guardian

Toplamda 992 sayfadan oluşan eserin Türkçe çevirisini Cahit Kaya üstleniyor. Kötü Kan 8 Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Cormoran Strike Serisi Okuma Sırası

Seri 2017 yılından beri BBC kanalı tarafından televizyona da uyarlanıyor. Başkarakterler ise Tom Burke ve Holliday Grainger tarafından canlandırılıyor.

Cormoran Strike serisinin 5. kitabı Kötü Kan hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler’den takip etmeyi unutmayın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir