J.K. Rowling, Newt Scamander’ın Hikâyesi Hakkında Konuştu

jk-rowling-fantastic-beasts

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” filminin setinde yapılan bir röportajda J.K. Rowling, Newt Scamander’ın hikâyesini hayata geçirme isteği hakkında konuştu. Sadece Newt hakkında değil, serinin bizlerle tanıştırdığı dört karakter hakkında da yorum yapan Rowling, Harry Potter’ın uzun bir süre yapımcılığını yapan David Heyman ve yönetmenliğini yapan David Yates ile tekrar çalışması konularını da ele aldı.

Rowling’in yorumlarına geçmeden önce şunu belirtelim: Fantastik Canavarlar’ın ilk gösterimine gelecek Perşembe, New York City Lincoln Center’da katılacak, bu nedenle hayranların da Rowling’i ve geri kalan ekibin hepsini görmek için orada sıraya girmesi bekleniyor.

fantastik-canavarlar-afis-top

Fantastik Canavarlar,Harry Potter’ın okulda kullandığı bir ders kitabıydı. Bu ders kitabının yazım süresinde kitabın yazarı olan Newt Scamender ile oldukça ilgilenmiştim. Harry Potter serisindeki sadece isim olarak geçen karakterlerin arasında, aklımda hayatı beliren tek karakterdi. Newt, sihirli yaratıkları incelemek için dünyayı geziyor ve amacı bir kitap yazmak. İnsanların, bu yaratıkların ne kadar büyüleyici olduğunu görmesini istiyor. Ayrıca, insanları eğitmek ve bu yaratıkları öldürmelerini durdurmak da amacı – bu da oldukça övgüye değer bir şey. Ancak Newt, yaralı veya tehlikede olan bir şey bulursa yanına alıyor. Zamanla da bavulu tehlikede olan türler için taşınabilir bir safari/hastaneye dönüşüyor.

Newt, kendisine oldukça yabancı olan bir ortam olan Amerika’da. Burada büyülü dünyanın nasıl işlediğini bilmiyor ve yanlışlıkla New York’un ortasında sihirli yaratıklarla dolu bavulunu açıyor. Bu da büyük ihtimalle bunun olabileceği en tehlikeli yer. Sonunda hiç anlamadığı bir durumun içinde buluyor kendini. Bunun bütün büyücülük dünyasında etkileri var ve bu durumun içine çekiliyor. Bu yüzden yazmak son derece eğlenceliydi.

Dört tane oldukça farklı amaçları olan, uyumsuz insanla başlıyoruz. Newt, yaratıklarını tekrar bavula sokup oradan gitmek istiyor. Tina ise daha büyük bir şeyin içinde, rütbesi düşürülmüş bir Seherbaz ve bu gibi şeylere karışmıyor olması gerekiyor, ancak zorunda kalıyor. Queenie grubu bir arada tutan oldukça sempatik bir karakter. İyi bir insan. Son olarak Jacob var, olanlardan büyülenmiş ve onlarla beraber kalmak istiyor. Ancak filmdeki en önemli şey bu dörtlünün arasındaki arkadaşlık.

David Yates’in bunu yapmak istemesi beni çok heyecanlandırdı. Dünyadaki en iyi insan, harika biri. Bu dünyayı ve içeriklerini çok iyi anlıyor. Her zaman çok iyi anlaştık ve bence birlikte çok da iyi çalıştık. David Heyman da en baştan beri buradaydı. Çok uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. O olmadan bunları yapmayı hayal bile edemezdim.

Fantastik Canavarlar ülkemizde 18 Kasım‘da vizyona girecek!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir