Son “Fantastik Canavarlar” Fragmanındaki 3 Harry Potter Göndermesi

 

Fantastik Canavarlar filminin yeni fragmanındaki Harry Potter Serisi göndermeleri hem hepimize nostaljik anlar yaşattı hem de akıllarda yeni soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Peki bu göndermeler neler? Gelin, birlikte inceleyelim.

Hepimizin vizyona girmesi için gün saydığı Fantastik Canavarlar filminin son fragmanı da geçtiğimiz perşembe yayınlandı. Film için hazırlanmış belki de en heyecan verici fragmanı hala izlemediyseniz ya da izlemelere doyamadıysanız aşağıya bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Müthiş bir fragman olduğu konusunda hemfikiriz sanırım ama acaba fragmandaki Harry Potter Serisine göz kırpan üç nostaljik detayı yakalayabildiniz mi?

1. İçi Normalden Epeyce Geniş Olan Bavul

Bu bavulu gözünüz bir yerlerden ısırıyorsa pek de haksız sayılmazsınız. Bavulda Saptanamaz Genişletme Büyüsü bulunduğunu anlamak kolay, ki orijinal seride de Hermione’un alameti farıkalarından olan bu büyünün bahsi çok kere geçmişti. Fakat tıpkı Newt’in bavuluna yaptığı gibi, birisinin bir sandığın içini genişleterek adeta içerisinde bir yaşam alanı yarattığına ilk şahit olduğumuz an ise Ateş Kadehi‘nde Profesör Moody‘nin sandığını gördüğümüz andı. Gerçi Newt bavulun içinde fantastik canavarlarını saklıyor, Moody ise Barty Crouch Jr. tarafından sandığın içinde tutsak olarak tutuluyordu.

hermione-cantasi

2. Gallert Grindelwald

Evet, yanlış duymadık. Voldemort’tan önce Avrupa’daki büyücü toplumlarına dehşet saçan ve eski dostu Dumbledore tarafından filmdeki zamandan yirmi yıl sonra dramatik bir düelloyla durdurulan Griendelwald bu filmde Newt’in başına bütün o çorapları ören kötü kahraman olabilir. Bu da genç Dumbledore’u görme ve hatta serinin ilerleyen filmlerinde belki de Dumbledore ve Grindelwald arasındaki düelloyu izleme ihtimalimiz olabileceğine işaret ediyor. Elbette, böyle bir olasılığın ortaya çıkmasının sosyal medyayı epeyce salladığını tahmin ediyorsunuzdur.

“Fantastik Canavarlar fragmanında Grindelwald’ın adı geçtiğinde ben…”

https://twitter.com/niluferlihatun/status/781158759880089600

“Dumbledore ilk fragmanda. Grindelwald bu yeni fragmanda. Dumbledore ve Grindelwald arasındaki düelloyu gelecek filmlerden birinde görecek miyiz?”

3. Uluslararası Gizlilik Nizamnamesi

Zümrüdüanka Yoldaşlığı‘nın başında kendini ve kuzeni Dudley’i ölümyiyenlerden korumak için Patronus büyüsü yaptığı için mahkeme karşısına çıkan Harry de bu ünlü nizamnameyi ihlal etmekle suçlanmıştı.

“On iki ağustos tarihli disiplin duruşması,” dedi Fudge çınlayan bir sesle. Percy anında not almaya başladı. “Küçük Yaşta Büyücülüğün Makul Kısıtlanması Kararnamesi ve Uluslararası Gizlilik Nizamnamesi’nde tanımlanmış ve Privet Drive dört numara, Little Whinging, Surrey adresinde ikamet eden Harry James Potter tarafından işlenmiş suçlardan ötürü.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

marge-hala-ucarken

Fragmanda gördüğümüz kadarıyla bu nizamname Newt Scamender‘ın başına da dert açıyor.

“Bay Scamender, amerika’daki büyücülük toplumuyla ilgili bir fikriniz var mı? Biz başıboşluktan hoşlanmayız.”

Filmin çıkmasına bir aydan biraz fazla bir zaman kalmışken iyice merakımızı bileyen ve kafamızda yeni sorular oluşmasına neden olan fragmanın içerisindeki ufak Harry Potter göndermeleri bu şekildeydi. Bakalım filmde bizi gülümsetecek ve Harry’nin maceralarını aklımıza getirecek başka göndermeler de olacak mı? Bunu görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz!

Fantastik Canavarlar’ın Son Fragmanından Öğrendiğimiz 8 Şahane Olay’a da mutlaka göz atın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir