Fantastik Canavarlar Filmleri Hakkında Cevaplanmasını Beklediğimiz 5 Soru

newt-scamander

Son Harry Potter filmi çıkalı tam 5 yıl oldu. Büyücülük Dünyası‘na son tanık oluşumuzdan itibaren geçen beş çok uzun yıl. Ancak bu yıl Harry Potter dünyası yeni bir oyun, yeni bir kitap ve yeni bir film ile tekrar bir patlama yaşıyor.

San Diego Comic Con kıyıdayken bazı sorulara cevap bulabileceğimizi umut ediyoruz. İşte cevap bulmayı umduğumuz 5 soru:

Filmde Dumbledore’u görebilecek miyiz?

Fragmanda gördüğümüz kadarıyla filmin kahramanı Newt ile, Dumbledore arasında sıkı bir bağ var ve bu da bize doğal olarak çok sevdiğimiz okul müdürü Dumbledore‘un gençliğine bir bakış atabileceğimizi düşündürüyor. Peki eğer genç Dumbledore‘u görürsek genç McGonagall‘ı da görebilir miyiz? Olasılıklar sonsuz!

Ilvermorny Cadılık ve Büyücülük okulunu ziyaret edecek miyiz?

Hikayenin Amerika’da geçmesi Ilvermorny‘yi ilk kez görebileceğimiz ihtimalini yaratıyor. Bu ve bir de J.K. Rowling‘in geçtiğimiz günlerde Amerikan büyücülük okulunun kurucuları ve tarihi hakkında yayınladığı yazı. Bu ikisi bir tesadüf mü? Bizce değil.

Newt Hogwarts’tan neden atıldı?

Fragmanda bahsedilene göre Scamander Hogwarts‘tan atılmış ve buna sadece Dumbledore karşı çıkmış. O kadar kötü ne yaptı da sonu atılma oldu? Ve atılması artık büyü kullanmaya yetkisi olmadığı anlamına mı geliyor? Sonuçta Hagrid de atılmıştı ve büyü kullanmasına izin verilmemişti, gizli gizli yapıyordu.

fantastik canavarlar film ust

Amerikan Büyücülük toplumu nedir, neye benzer?

Yılın başlarında yayınlanan bir fragmanda J.K. Rowling filmin konusunun Scamander‘ın kendini pek de anlayamadığı bir toplumun içinde bulmasını işlediğinden bahsetmişti. Scamander‘ın bir kadınla konuştuğu ve kadının ona Amerikan Büyücülük topluluğu hakkında ne bildiğini sorduğu bir sahne görmüştük. Burada ilginç olan şey onların No-Maj (Muggle) insanlar ile kurdukları ilişkilerin garip olduğundan ve onlarla pek bir iletişim kurmayıp evlenemediklerinden bahsetmesi. Bu da akıllara bir soru getiriyor: Amerika’da safkan kültürü gibi bir şey mi var? Eğer varsa Ilvermorny bahsedildiği gibi dünyanın en demokratik büyücülük okulu olamaz herhalde.

Ve son olarak da bu film eskiler gibi okul filmi olmadığı için Scamander ile ilgili bir romantizm görebilecek miyiz? 

Harry Potter serisinde son 2 kitap hariç fazla bir romantizm görememiştik. Ancak Fantastik Canavarlar tamamen farklı bir senaryo. İnsan düşünmeden edemiyor, fragmanda Newt‘in yanında gördüğümüz kadınla bir aşk ilişkisi olacak mı? Ya da belki de Newt No-Maj bir kadına aşık olur? Büyücüler ile No-Maj insanların ilişkilerinin olmadığını düşünürsek bu ilginç olurdu.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir