FantastikCanavarlar.com 3 Yaşında!

Türkiye’nin en büyük Harry Potter platformu Fantastik Canavarlar 3 yaşında! Uyuyan bir ejderhayı gıdıklamak için çıktığımız yolda her geçen gün sizlerin büyülü desteğiyle ilerlemeye devam ediyoruz. Burada en büyük söz size: İyi ki varsınız!

Fantastik Canavarlar sitesi 3 yaşında, ama deyim yerindeyse kökleriyle 10 yılı devireli çok oluyor. 2000’li yılların Harry Potter geleneğini sürdüren, yeniye kayıtsız kalamayan ancak eskinin de değerini sonuna kadar bilen bir oluşum.

Hep söylüyoruz ve söylemekten hiç sıkılmıyoruz: Biz. Harry Potter ile. Birlikte. Büyüdük.

Bize bunun getirdiklerini ancak bu ortak duyguya sahip olanlar bilebilir. 2005’ten 2011’e Harry Potter forumlarında büyüyen ruh artık dizginlerini kopardı. Farklı farklı evrenlere adım atmış olsalar da tek bir çağrıyla aynı çatı altına doluşmayı başarabiliyorlar. Fantastik Canavarlar işte bu çatı. Dünü, bugünü ve yarını koruyor. Pişmemiş duygulardan, kıskanç bakışlardan, tatsız ön yargılardan… Gıdıklanan ejderhalardan.

J.K. Rowling’in mirası kitaplıklarımızda, film arşivlerimizde ve burada, Fantastik Canavarlar’da yaşamaya devam edecek.

Bu mirası paylaşırken geçtiğimiz yıldan bu zamana neler oldu? 2018 nasıl geçti?

2018 bildiğiniz gibi Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminin vizyon yılıydı. Senenin büyük çoğunlu Grindelwald’ın Suçları filminin ipuçlarıyla geçti. Kasım ayından sonra da film hakkında konuşmalarımızın ardı arkası kesilmedi. Olumlu olumsuz yazdığımız sayısız inceleme sitemizin arşivlerindeki yerini aldı.

Fantastik Canavarlar 3′ün Brezilya’da geçeceğini öğrendik!

Wizarding World’ün yeni logosu duyuruldu. Potter dünyasının artık yeni bir simgesi vardı.

Forumlar demiştik. Kayıp Rıhtım bünyesindeki Forum’da yerimizi alarak eski günlerdeki ortamı biraz bile olsa geri getirmeye çalıştık. (Yoksa siz hâlâ üye değil misiniz?)

Türkiye’nin en büyük haber uygulaması olan Bundle‘daki yerimizi aldık.

Artık bir gelenek hâline gelmiş olan Pottermore köşemizi geliştirmeye devam ettik. Orijinal içeriklere yetişmek mümkün olmasa da, gururla bakıp Türkiye’nin en detaylı Potermore çeviri arşivine sahip olduğumuzu söyleyebiliyoruz.

Siz istediniz, biz de yaptık. Harry Potter Quiz’lerine daha çok ağırlık verdik! Potter bilginizi sınamak istiyorsanız hemen buraya tıklayabilirsiniz. Potter teorileri konusunda da geri durmadık. Yıllar sonra bile hâlâ soracak sorumuz, diyecek ACABAmız hep vardı.

Harry Potter: Hogwarts Mystery oyunu yayınlandı, elbette ki incelemelerimizle yerimizi aldık. Bu bizi kesmedi, Pokemon Go ile benzeştirilen Wizards Unite’ı beklemeye başladık.

Cormoran Strike yoluna devam ediyordu. Eşlik ettik.

J.K. Rowling, Potter kesinlikle devam etmeyecek, dedi, Sineye çektik. Bu sene de Dobby’yi öldürdüğü için özür diledi. Sesimizi çıkartmadık. Çünkü gönlümüzdeki yeri hâlâ çok özeldi.

Ülkemiz Sırlar Odası ve Azkaban Tutsağı konserlerine ev sahipliği yaptı. Mutlulukla gösterideki yerimizi aldık.

Potter dünyasının merakla beklenen ve baskısı olmayan yan kitaplarına yeni baskılar geldi. Sihir Tarihi gibi koleksiyonluk işler raflardaki yerini aldı. Fantastik Canavarlar’ın senaryo kitabı bizlerle oldu.

J.K. Rowling’in kaleminden Quidditch Dünya Kupası’nın tarihini okuduk. Türk Sihir Bakanlığı ihtimalleri üzerine kafa yorduk.

Alan Rickman’ın içinde Rowling’in notlarını da barındıran kişisel eşyalarının satışa çıkışını aç gözlerle izledik. Trabzon’daki Potter kafesiyle heyecanlandık. Neville rolüyle tanıdığımız Matthew Lewis’in düğünüyle duygulandık. Ne çabuk büyüyorlar!

Ekibimizden Onur Selamet’in ilk kitabı yayınlandı. Potterla büyüyen neslin ürettiklerine şahit olmaktan gurur duyduk.

(…)

Yine bir kere saymaya başlayınca asla bitiremeyeceğimizi fark ettik.

Çünkü Pottermore bir okyanussa Fantastik Canavarlar da vahşi yaratıklarla dolu bir iç deniz olsun istedik. Kalbimizdeki.

Bunların hepsi sizin içindi. Elimizden tuttunuz. Hep yanımızdaydınız. Sizin güzel enerjiniz olmasaydı, internetin Potter Türkiye ayağı hep biraz eksik kalacaktı.

Eksikleri tamamlamak için burada olduk. Eksik olmayasınız.

J.K. Rowling iyi ki var. Siz iyi ki varsınız. Tam buradasınız. Kalbimizde.

Fantastik Canavarlar Ailesi

⁠⁠⁠Evapsie!